Welsz szinte minden papírt átadott a rendőröknek

2014.03.24. 09:18

Szinte az összes, az illegális tevékenységével összefüggő dokumentumot átadta Welsz Tamás a rendőröknek, mielőtt meghalt – írja a Népszabadság, rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A lap értesülései szerint a vállalkozó múlt csütörtökön előre egyeztetett időpontban találkozott a rendőrökkel Logodi utcai irodájában. A dokumentumok és adathordozók egy részét előre kikészítette, míg a többit egy az irodához tartozó pincerészben, két tanú jelenlétében mutatta meg a rendőröknek.

Ezután közölte, hogy az érdi lakásán további hasznos anyagok vannak, ezért a rendőrök autóba ültették, és Érdre vitték. Ott élettársa előtt átadta azokat a papírokat és adathordozókat, amelyek a korábbi házkutatás során nem kerültek elő. A Népszabadság szerint kérdéses, hogy csak a bissua-guineai útlevélügyekkel kapcsolatos dokumentumokat, vagy a jóval nagyobb biznisznek számító vagyonosodási ügyekben nyújtott segítségét alátámasztó iratokat is átadott a rendőröknek. A lap értesülései szerint a volt MSZP-s elnökhelyettes Simon Gábornak is hamis útlevelet készítő Welsz és „ügynökei” afrikai országok jövedelemigazolásaival is üzleteltek.

Rendőrök az Országos Mentőszolgálat budai mentőállomásán, ahova rendőrök vitték Welsz Tamást, miután rosszul lett, miközben a Központi Nyomozó Főügyészségre vitték 2014. március 20-án. A mentőállomáson az orvosok nem tudták megmenteni Welsz Tamás életét.
Rendőrök az Országos Mentőszolgálat budai mentőállomásán, ahova rendőrök vitték Welsz Tamást, miután rosszul lett, miközben a Központi Nyomozó Főügyészségre vitték 2014. március 20-án. A mentőállomáson az orvosok nem tudták megmenteni Welsz Tamás életét.

Elsikkadt feljelentések

A Népszabadság információi szerint 2011-ben valaki, aki utazásra alkalmatlan okmányt kapott Welsztől, feljelentette őt a rendőrségen. A rendőrség azonban a feljelentés sorsáról nem adott információt a lapnak, arra hivatkozva, hogy „nem adható olyan tájékoztatás, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik”.

A rendőrség azonban korábban azt közölte, hogy nem folyik náluk Welsz Tamást érintő büntetőeljárás. A lap szerint egyre több bizonyíték van arra, hogy a hatóságok tudtak Welsz tevékenységéről, de valamiért nem tettek semmit.

Welsz Tamás halálának körülményei továbbra is rejtélyesek. A Blikk szerint valamilyen szintetikus drog túladagolása is végezhetett vele, de erre konkrét bizonyítékot nem találtak, csak annyit, hogy „a halál körülményei nem mondanak ellent a túladagolásnak”.