Kivégzéshez használt méreggel lehetett öngyilkos Welsz

2014.04.26. 08:41 Módosítva: 2014.04.26. 09:18

A Blikk újabb részleteket tudott meg a Simon Gábor volt szocialista képviselő elleni eljárás koronatanújánaköngyilkosságáról. Azt írják, hogy a nyomozás adatai szerint Welsz Tamás már hónapokkal ezelőtt beszereztetett két kis üvegnyi mérget egy gyógyszerész ismerősével. Az egyiket saját részre, a másikat pedig élettársának, Horthy Andreának.

A cikk szerint ez a szer közforgalomban nem vásárolható, orvos sem írhatja fel. Ezt használják kivégzésekhez az USA-ban és Kínában. Illegális forrásból szerezték, Welsz közel egymilliós összeget fizetett érte. Az üzletember tisztában volt azzal, hogy miként, menyit kell bevenni belőle, és milyen módon, mennyi idő alatt hat.

A lap szerint Welsz az üveget érdi házának fürdőszobájában rejtette el. Arra az esetre tartogatta, ha kilátástalan helyzetbe kerülne, erről a tervéről beszélt élettársának is. Március 20-án, amikor a rendőrökkel megérkezett a házba, hogy bizonyítékokat adjon át, rövid időre bement a fürdőszobába, miközben a nyomozók házában kutakodtak. Minden valószínűség szerint ott oldotta fel vízzel, és itta meg az egyik üveg tartalmát.

A Blikk úgy tudja, hogy Welsz élettársa később utasította az egyik alkalmazottjukat, hogy a fürdőszobában keresse meg az üres méregfiolát, és szabaduljon meg tőle. A férfi az udvaron lévő, mintegy tíz köbméteres emésztőbe dobta az üveget. A rendőrség kiszivattyúztatta az emésztőt, és megtalálták a fiolát.