Feljelentés tett az Orbán Ráhel-esküvő pincére

2014.05.07. 18:18

Az ügyészséghez fordult az a pincér, aki Orbán Ráhel lakodalmán dolgozott. A Tiborcz István családjának tükröspusztai birtokán tartott mulatság közben ugyanis eltűnt egy mobil vagy ellopták azt. A felszolgáló állítása szerint ezután őt és mind a hatvan ott dolgozó embert beidézte a rendőrség. Bár egy legfeljebb pár százezer forintos telefonról lehetett szó (hacsak nem arannyal vagy drágakövekkel díszített különleges darab), a rendőrség pénzt és fáradságot nem kímélve minden dolgozótól DNS-mintát vett.

Csókási szerdán a Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen személyesen tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával. Csókási szerint az esetnek több érdekessége is van. Az esküvő szeptemberben volt, de csak novemberben kereste meg a lakodalmon dolgozókat a Nemzeti Nyomozóiroda. Nem érti azt sem, hogy egy telefonlopás miatt miért az NNI Életvédelmi Osztálya nyomoz.

Állítása szerint csak a dolgozókat “kényszerítette” a nyomozóhatóság a DNS-mintaadásra. A vendégeket nem vizsgálták át utólag. Csókási szerint érthetetlen az is, miért kellett egyáltalán a roppant drága eljárást bevetni egy kisebb értékű telefon eltűnése miatt, miközben a DNS-vizsgálatokra szakosodott labor több ezres elmaradásban van ennél sokkal súlyosabb bűnügyekben is. Kíváncsi lenne arra is, mennyibe került 60 ember DNS-vizsgálata és az egész nyomozati eljárás.

fotó 1
Fotó: Vanik Zoltán

Az ügyben korábban mi is feltettük kérdéseinket a rendőrségnek. Április 3-án azt a választ kaptuk, hogy a válasz megérkezéséig legyünk türelemmel.

Most ismét elküldtük ugyenezeket a kérdéseket a rendőrségnek. Most is azonnal jött a (valószínűleg automatikus) válasz: legyünk türelemmel.