Egymilliót fizetnének a menzán megfulladt lány szüleinek

2014.05.30. 07:38

Egymillió forintot kártérítést ajánlott fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azoknak a szülőknek, akiknek a lányuk tavaly januárban megfulladt a Hauser Lajos iskola menzájában - olvasható a Blikkben

A diáklány torkán akadt egy ötforintos nagyságú kovászos uborka. A gyerek felugrott, és kirohant, ezt látták a társai is. Később Rékára az udvaron eszméletlenül találtak rá. Újraélesztették ugyan, de később a kórházban meghalt. A teremben nem volt felügyelő tanár, aki esetleg segíthetett volna a fuldokló lányon - írja a lap. 

A rendőrség is vizsgálta, hogy miért nem volt a teremben felügyelő tanár. Kiderült, hogy az iskola szabályzata nem tér ki arra, hogy az étkezések alatt az iskolának kell-e felügyeletet biztosítania, vagy sem.

A szülők ügyvédje a Blikknek elmondta, szerintük az intézmény felügyeletére és gondozására volt bízva a gyerek. Lichy József szerint nem biztos, de esély van arra, hogy ha egy talpraesett tanár azonnal segített volna a lányon, akkor nem történik a tragédia. A család peren kívül megegyezne, de az egymillió forintot nem fogadja el.