Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Egymilliót fizetnének a menzán megfulladt lány szüleinek

2014.05.30. 07:38

Egymillió forintot kártérítést ajánlott fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azoknak a szülőknek, akiknek a lányuk tavaly januárban megfulladt a Hauser Lajos iskola menzájában - olvasható a Blikkben

A diáklány torkán akadt egy ötforintos nagyságú kovászos uborka. A gyerek felugrott, és kirohant, ezt látták a társai is. Később Rékára az udvaron eszméletlenül találtak rá. Újraélesztették ugyan, de később a kórházban meghalt. A teremben nem volt felügyelő tanár, aki esetleg segíthetett volna a fuldokló lányon - írja a lap. 

A rendőrség is vizsgálta, hogy miért nem volt a teremben felügyelő tanár. Kiderült, hogy az iskola szabályzata nem tér ki arra, hogy az étkezések alatt az iskolának kell-e felügyeletet biztosítania, vagy sem.

A szülők ügyvédje a Blikknek elmondta, szerintük az intézmény felügyeletére és gondozására volt bízva a gyerek. Lichy József szerint nem biztos, de esély van arra, hogy ha egy talpraesett tanár azonnal segített volna a lányon, akkor nem történik a tragédia. A család peren kívül megegyezne, de az egymillió forintot nem fogadja el. 

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.