Engedélye sincs a Benkőéket megverő taxist foglalkoztató társaságnak

Taxi demonstráció ferihegyen IMG 5649
2014.07.21. 13:16 Módosítva: 2014.07.21. 13:18
Egy hónapja bevonta a BKK annak a taxitársaságnak az engedélyét, amelynek vasárnap az egyik sofőrje valószínűleg megverte az Omega együttes két tagját. Az igazgató szerint tényleg elvették tőlük az engedélyt, de csak mert nem volt elegendő saját tőkéjük. Szerinte azóta már van elég pénzük, de tényleg engedély nélkül működnek.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint nem volt minősítési engedélye annak a taxitársaságnak, amelynek a sofőrje vasárnap este valószínűleg megverte Benkő Lászlót és Debreczeni Ferencet, az Omega együttes tagjait. Azt mondja, a Tele5 Taxi engedélyét

egy hónapja vonta be a BKK, de a 2013. június 1-je óta érvényes taxirendelet nem rendelkezik róla, hogyan kell fellépni az engedélyüket elveszetett társaságok ellen.

Így aztán az engedély elvesztése ellenére is tovább tudnak működni.  

Pásztor György, a Tele5 Taxi igazgatója azt mondja, tényleg bevonták egy hónapja az engedélyüket. Viszont szerinte ez igazságtalan volt, ráadásul azóta már pótolták a hiányosságokat. Az engedély elvesztésének egyébként semmi köze köze nem volt ahhoz, ahogy a Tele5 kiválasztja a sofőrjeit, vagy általában a Tele5 működéséhez. Azért vonták be az engedélyt, mert december 31-én nem rendelkeztek elegendő saját tőkével.

A bevonás óta tényleg engedély nélkül működnek, de már elindították az új eljárást, amiben az engedély megadását kérik.

H. Zoltán, az eljárás alá vont sofőr közben hétfőn a Class Fm-en azt mondta, őt támadta meg az Omega együttes két tagja, nem pedig fordítva. Szerinte Benkő nem volt józan, megpróbált beütni az autóba, és arcon ütötte a sofőrt. Később Benkő válaszolt a taxisnak. Szerinte egyáltalán nem volt részeg, és a taxis ütötte meg őket.

A taxisok többsége tiszteli az utasokat

Az Országos Taxis Szövetség hétfő délelőtt közleményt adott ki a hétvégi verések miatt. Ebben azt mondják, szégyenletes a taxisok viselkedése, ami ráadásul rombolja a tisztességes taxisok megítélését.  Szerintük

Magyarországon a taxisok többsége betartja a jogszabályokat és tiszteli az utasait,

és pont nekik ártott a legtöbbet a vasárnapi és a pénteken kiderült eset. Pénteken írta meg a Blikk, hogy a BKK volt szóvivőjét, Szilágyi Károlyt egy felbőszült taxi a járdán kezdte üldözni. Miután sikerült a falnak szorítania, a sofőr az autóból kiszállva meg is rugdosta.

Metál Zoltán, a taxis szövetség elnöke szerint lehetővé kéne tenni a fellépést az engedély nélkül működő taxicégek ellen.

Működik a központjuk, látom az utcán az autóikat. Hogyan lehetséges, hogy engedély nélkül tovább működhetnek?

– mondta a Tele 5-ről. Szerinte a mostani eset is azt mutatja, hogy a joghézag miatt méltánytalan helyzetbe kerülnek a törvényesen működő vállalkozások.