Záhonytól a Balatonig minden vonat késik

2014.08.10. 16:22 Módosítva: 2014.08.10. 18:42

A Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon, illetve a dél-balatoni vonalon is egy biztosítóberendezési hiba lassítja a vonatközlekedést, közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. A legoptimistább becslések szerint is legalább 30 perces késés várható (várjál, fordítok: fél óra tanácstalanság után mondják be a plusz fél óra késést, és adjunk hozzá még egy csipetnyi fél órát), mikor máskor, mint

a vasárnap délutáni csúcsforgalomban.

Kivetődött a sín, nem bírta a meleget

A Mávinform délután fél ötkor közölte, hogy a miskolci vasútvonalon pályahiba miatt 20-30 perces késésekkel kell számolni a vasárnap esti csúcsforgalomban. Itt sínkivetődés okozza a korlátozásokat, aminek a meleg lehet az oka.

Emőd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert Csincse közelében a sínkivetődés miatt, a biztonság érdekében a helyreállításig lezárták az egyik nyíltvonali vágányt. A sínhibát a Miskolcról Budapest-Keleti pályaudvarra tartó Lillafüred InterCity mozdonyvezetője észlelte, aki időben megállította a vonatját a hibás pályaszakasz előtt.

Hol járunk ötezerért?

Az ideges utasok és az értük aggódó rokonok és barátok online is nyomon követhetik a késő vonatok valós idejű haladását a Vonatinfón.

16:13-kor így nézett ki a Nagy Késéstérkép:

A megjelölt vonat egyébként épp most fordult vissza Nyékládháza felé.

Ön is valamelyik nyílt pályán ragadt vonaton vesztegel? 20 perc késést mondtak be, de 1 óra lett belőle? Írja meg a tapasztalatait!