Lázár visszaszólt Tarlósnak

2014.09.02. 15:44
Tarlós István főpolgármester kedden a Facebookon beszólt Lázár Jánosnak. Kemény szavakkal üzente meg, hogy nem mond le a nagyberuházásokról. Lázár megint elküldte Brüsszelbe Tarlóst.

Kedd délután váratlan fordulat történt az eddig csendesebben zajló budapesti önkormányzati kampányban. Tarlós István főpolgármester, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként újra elindul a posztért, a Facebook-oldalán egy olyan bejegyzést jelentetett meg, amelyben Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert támadja.

Tarlós azzal kezdi, hogy nem mond le a budapesti nagyberuházásokról, „sem a Margitsziget, sem az állatkert, sem a Lánchíd fejlesztéséről, amelyeket a hírek szerint Lázár János kancelláriaminiszter le akar állíttatni". A főpolgármester szerint a kancelláriaminiszter arra hivatkozik, hogy a beruházásokra a brüsszeli előírások miatt nem adható uniós pénz. 

Tarlós úgy folytatja: 

Nem tudom, Lázár Jánostól mit lehetett konkrétan hallani. Ami elhangzott állítólag tőle, személy szerint nem hallottam. Egyébként is, János a keresztneve, nem pedig Mindenható!

Tarlós a bejegyzés végén azzal nyugtatja a követőit, hogy „nyilván meg fognak születni bizonyos végleges döntések az uniós források, a fejlesztési pénzek vidék és főváros közti megosztásáról. Úgy gondolom, hogy ebben az alkudozásban – különös tekintettel arra, hogy mégis egy politikai közösséghez tartozunk – olyan nagyon rossz esélyekkel nem indulok, és nem indul a főváros."

Júniusban az Index számolt be elsőként arról, hogy Lázár János, aki miniszterként az uniós pénzek elköltését is felügyeli, leállíttatott több fővárosi beruházást. Lázár akkor erre úgy reagált, hogy a brüsszeli megkötések nem engedik több pénz elköltését Budapesten.

Megkérdeztük a főpolgármesteri hivatal sajtóosztályát, hogy miért most és miért így üzent Tarlós István Lázár Jánosnak. Visszahívást ígértek.

Lázár az Állatkertet támogatja, már csak Tarlós miatt is

„A magyar kormány minden budapesti fejlesztést támogat, amelyet Brüsszel jóváhagy. Valószínű, hogy Brüsszel azért nem támogat bizonyos projekteket, mert nem ismeri Tarlós Istvánt. Továbbra is javaslom, hogy a főpolgármester úr többet küzdjön Brüsszelben Budapestért. Az állatkerti fejlesztések ügyét személyesen is fogom támogatni, már csak Tarlós István barátom miatt is” – fogalmazott Lázár János a válaszközleményében.