Judit, Xénia
17 °C
31 °C

Századvéges baki lett a fiatalos Fidesz-újság vége

2014.10.09. 14:56

Adásszünet!!!

– ez a felirat fogadja az utóbbi napokban az Oxox.hu látogatóit. A Fidesz-közeli internetes újság a múlt héten leállt, október 3. óta nem közöl cikkeket.

adas

Az Index információi szerint a leállás oka az, hogy a múlt héten kirúgták a fiatalokból álló szerkesztőség teljes gárdáját, mert nagyon kihúzták a gyufát a párt befolyásos köreiben.

A Nézőpont Intézet által is támogatott Oxox.hu múlt csütörtökön “Bréking: A Századvég vásárolta fel a Népszabit!” címmel közölt cikket, ami komoly hiba volt, főleg, hogy az újság több mint négyezer lájkos Facebook-oldalán ezzel az ajánlóval futtatták a cikket:

„Megszületett az ideológiai nézetek felett átívelő testvériség a magyar jobb- és baloldal között. A Népszabadságot a Fideszes Századvég és az MSZP Szabad Sajtó Alapítványa immár közösen irányíthatja.”

A médiapolitikai bomba nem úgy robbant, ahogy a szerkesztőség szerette volna. A cikket néhány órán belül helyre kellett igazítaniuk azzal, hogy rászedték őket, és téves információ volt, hogy ki áll a hagyományosan szocialista befolyás alatt álló napilap felvásárlása mögött.

De a dolog ezzel nem volt elintézve. Azonnal felmondtak Horváth Balázs főszerkesztőnek – a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesének fiának, és a hat-hét fős újságírócsapatnak is.

A lapot ismerő forrásunk szerint az Oxox.hu-t egy huszonéveseknek szóló fiatalos lapnak szánták, amelyben a zenei és életmód témák mellett megjelennek majd a politikai cikkek is. Az eredeti tulajdonosi hozzáállás szerint korlátozás nélkül bármiről írhattak.

Szerdán és csütörtökön hiába kerestük a szerkesztőség tagjait, az emailek nagyrészt már nem működtek. Az Oxox.hu sorsával kapcsolatban megkerestük Mráz Ágostont, a Nézőpont Intézet vezetőjét is, ő azonban elzárkózott a nyilatkozattól. 

A Nézőpont Intézet viszont cikkünk megjelenése után azt közölte, nincs és nem is volt köze az Oxox.hu portálhoz.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.