Egy 16 éves szegedi fiút már közel 100 bűncselekménnyel gyanúsítanak

2014.11.17. 09:58

Összesen 92 bűncselekmény elkövetése miatt javasol vádemelést a rendőrség egy 16 éves szegedi fiú ellen.  Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013 októbere és decembere között városszerte több tucatnyi autót tört fel, lopott el belőlük értékeket, és több kocsi rendszámtábláját is lefeszítette. Próbálkozott az autók beindításával, néhányat el is vitt. Az egyik ilyen autóval nekiütközött egy parkoló járműnek, majd továbbhajtott. A járőrök gyorsan elfogták. Ekkor derült ki, hogy az autót ráadásul drog vagy gyógyszer hatása alatt, bódult állapotban vezette.

A fiú 2013. december 24-én közel húsz autót tört fel, és közülük kettőt fel is gyújtott. A rendőrök ekkor is menekülés közben fogták el. 

A fiút a nyomozók többek között lopás, jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jellel visszaélés és közveszély okozása bűntettével, valamint járművezetés bódult állapotban vétségével gyanúsítják. Ügyét vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségnek.