Újpesten választanak, a tét nem csak helyi

2014.11.23. 09:53

Újpesten Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt rendeznek időközi választást vasárnap, és a tétjét emeli, hogy pár hónap múlva Veszprémben is lesz egy időközi a fideszes Navracsics Tibor EU-biztosi megbízatása és lemondása miatt. Ha az ellenzék mindkettőt megnyeri, megszűnik a Fidesz kétharmada.

Nehéz megjósolni, mi lesz  a vasárnapi voksolás eredménye Újpesten.  Tavasszal Kiss Péter simán hozta a választókerületet a baloldali összefogásnak, öt százalékot, majdnem háromezer szavazatot vert a fideszes Hollósi Antalra, a körzetben az összefogás listája is több szavazatot kapott, mint a Fidesz, az önkormányzati választást viszont már a Fidesz nyerte meg jelentős különbséggel.

A választáson tizenhárom jelölt indul, a parlamenti pártokon kívül jelöltet indított a Munkáspárt, a JESZ, a Zöldek és a Szociáldemokraták is, illetve több független jelölt is indul. Az MSZP Horváth Imrét, a Fidesz-KDNP a tavasszal elvert Dr. Hollósi Antal Gábort, a Jobbik Urbán Flóriánt, az ÚJpest focistáját, az LMP Kanász-Nagy Mátét indítja.

A szavazóhelyiségek reggel hat órától este hétig tartanak nyitva. A Választási Iroda információi szerint az újpesti szavazók egyelőre nem túl aktívak, körülbelül fele annyian mentek el szavazni eddig, mint tavasszal.

Az időközi választás tétjéről és az esélyekről bővebben itt olvashat.