Drogvásárlás közben fogták el a rendőrök a Nemzeti Őrsereg kapitányát

2014.12.06. 09:47 Módosítva: 2014.12.06. 09:48

A nyíregyházi rendőrség kábítószer birtoklása miatt vette őrizetbe a 38 éves S. Zoltánt, aki a Népszabadság névtelenséget kérő informátora szerint nem más, mint ifjabb Sipos Zoltán, a Nemzeti Őrsereg nevű, szélsőjobboldali félkatonai szervezet vezetője, azaz főkapitánya.

A főkapitányt akkor fogták el a nyíregyházi nyomozók, amikor épp "alkalmi mennyiségű felahsználáshoz szükséges" marihuánát vásárolt a dílerétől egy parkolóban (az eladó ellen kábítószer-kereskedelem miatt indul eljárás, mivel nemcsak a helyszínen, de a lakásán is nagy mennyiségű drogot találtak a rendőrök).

A főkapitány környezetében állítólag nagy felháborodást váltott ki az eset, főleg amiatt, hogy a 2007-ben megalakult, a Magyar Gárdával, a Jobbikkal, valamint több hungarista és neonáci csoporttal is jó kapcsolatokat ápoló Nemzeti Őrsereg tagjai

vállalják, hogy életüket a Szent Korona által sugallt egyetemes és örök isteni törvényekhez igazítják, és kerülik az olyan élethelyzeteket, amelyekben kétes életvitelű, erkölcsi hitelüket vesztett személyekkel való megjelenésük miatt ők is ilyen színben tűnnének fel”

A Népszabadság megkereste a rendőrséget is azzal a kérdéssel, hogy a drogot vásárló S. Zoltán azonos-e Sipos Zoltánnal, de ezt a megyei kapitányság hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta, adatvédelmi okokra hivatkozva pedig nem is fognak bővebb felvilágosítást adni.

A napilap természetesen megkereste a Nemzeti Őrsereg főkapitányát is, aki indulatosan reagált erre. Nem volt hajlandó sem az állítólagos rendőrségi ügyéről beszélni, sem arról, hogy távoik-e a szervezet éléről.

A Népszabadság emellett egy érdekes összefüggésre is rávilágított:

A Nemzeti Őrsereg egyenruhája és szimbólumrendszere erősen emlékeztet a nyilasokéra. A sors fintora, hogy Sipos Zoltánt október 15-én, a nyilas hatalomátvétel hetvenedik évfordulóján kapcsolták le a rendőrök.