Kövér László fizette ki a Duna-parti ellopott cipőket

2014.12.11. 12:26

Ahogy azt szeptemberben mi is megírtuk, a Cipők a Duna-parton nevű holokauszt-emlékműből elloptak néhány cipőt, és nem lehet tudni, hogy az emlékmű a fővároshoz vagy az V. kerülethez tartozik-e. A nyilasok által 1944-ben a Dunába lőtt emberek emlékművének hiányzó darabjainak pótlását most Kövér László a házelnöknek biztosított pénzügyi keretéből finanszírozta, tudta meg a Vs.hu.

Can Togay János filmrendező, az alkotás ötletgazdája a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a rongálás hírére Wachsler Tamáshoz fordultak, aki a Steindl Imre program vezetőjeként volt felelős a Kossuth tér felújításáért. „Végül tudomásom szerint az Országgyűlés elnöke számára rendelkezésre álló keret terhére sikerült biztosítania a helyreállításhoz szükséges anyagi fedezetet”.

A cipők pótlása megtörtént, Can Togay pedig reméli, hogy a jövőben tisztázódnak az illetékességi kérdések, és mielőbb térmegfigyelő kamerával látják el az emlékmű környékét. A rendező azt is szeretné elérni, hogy az emlékművet jobban meg lehessen közelíteni, például egy megfelelően kialakított gyalogos átkelőhellyel.