Vádat emeltek a halálra éheztetett másfél éves kisfiú ügyében

2014.12.12. 11:33

A Fejér Megyei Főügyészség a halálra éheztetett másfél éves agárdi kisfiú halála miatt lefolytatott nyomozás bizonyítékai alapján vádat emelt hat ember, a gyermek szülei és velük együtt élő két nagyszülője, a kisfiú kezelését végző természetgyógyász és a házi gyermekorvos ellen.

Ahogy azt tavaly áprilisban mi is megírtuk, az agárdi családi házban meghalt egy kórosan alultáplált, másfél éves kisfiú. Hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni, félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították. A kisfiúnak összeomlott a keringése, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az agárdi erődszerű házban lakó család a környékbeliek szerint fényevő volt. (Helyszíni riportunkat itt olvashatja el.)

Luxusvillában halt éhen a másfél éves kisfiú

A főügyészség pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szülők és nagyszülők, valamint a természetgyógyász ellen különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt fegyházbüntetésre nyújtott be indítványt a főügyészség a Székesfehérvári Törvényszékhez. Az öt vádlott 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

A sértett házi gyermekorvosára foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetést és foglalkozástól eltiltást indítványoztak.