A rendőrség szerint bizonyítékokat tüntetett el a gólyatábori erőszakoló ügyvédje

2015.01.13. 19:44

Augusztusban az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karának gólyatáborábban elkövetett nemi erőszakkal gyanúsított K. Sándor Szilárd ügyvédjét azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy bizonyítékokat próbált eltüntetni a fonyódligeti táborból, írta a Nol.hu.

Jegesy Andrást öt hónappal az eset után zárták ki az ügyből és gyanúsították meg. Amikor megkérdezte a rendőrséget, miért vártak ennyit, azt a választ kapta, hogy "Isten malmai lassan őrölnek".

A Nol.hu szerint Jegesyt a nemi erőszakkal gyanúsított K. Sándor Szilárd kérte meg, hogy szedje össze a gólyatáborban maradt holmijait, az ügyvéd pedig azután tette meg ezt, amikor a rendőrség már végzett a helyszíni szemlével.

Jegesy állítása szerint nem tudja, hogy mit dughatott el a nyomozók elől, de a hónap második felében kiderülhet, mert a lap szerint addigra befejeződik a nyomozás.

Az Index korábban arról írt , hogy a szervezőket jól ismerő forrás szerint a rendőrség nem találta meg a helyszínelés során a feltételezett elkövető SD-kártyáját, amin az a 100-150 kép volt, amelyek a nemi erőszak közben készültek, és a gólyatábori fotós állítólag ezekkel akarta zsarolni az áldozatot. 

Nem tudni, hogy a rendőrség gondatlanság miatt nem találta meg a kártyát, vagy valaki eldugta előlük, mindenesetre a szervezőknek kellett utánuk vinni. Azt sem tudjuk, hogy a rendőrség az SD-kártya miatt gyanúsította meg Jegesyt, vagy másért.