Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Megerőszakoltak egy lányt az ELTE gólyatáborában

2014.08.31. 18:35 Módosítva: 2014-09-01 11:12:14
A hétvégén egy fonyódligeti gólyatáborban történt a bűncselekmény. Amit eddig tudunk:
  • a helyszín az ELTE TÓK (Tanító- és Óvóképző Kar) gólyatábora
  • a bűncselekmény augusztus 30-án, szombat hajnalban történt
  • a kaposvári bíróság egy 38 éves budapesti férfit előzetes letartóztatásba helyezett
  • az elkövető állítólag külsős, az egyetem szerint a gólyatábor programjai során se kényszerítés, se más bűncselekmény nem történt
  • az Index úgy tudja, a lány ellenállt, a férfi ezért először megverte és erővel kényszerítette közösülésre
  • a vs.hu szerint a férfi fotósként dolgozott a táborban

„Olvasónk számolt be emailben arról, hogy pénteken éjszaka megerőszakoltak egy fiatal lányt egy Fonyódligeten tartott gólyatáborban. A rendőrség megerősítette az értesülést" − írta vasárnap este a Sonline.hu.

A somogyi lapnak nyilatkozó rendőrségi szóvivő elmondta, hogy tényleg nyomozást indítottak szexuális erőszak gyanúja miatt egy Fonyódligeten történt bűncselekményben, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem mondhatta el, melyik intézmény gólyatáborában történt az erőszak. 

ELTE-s volt az áldozat, külsős az elkövető

Az elmúlt hétvégén két budapesti felsőoktatási intézmény is Fonyódligeten tartotta gólyatáborát, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem TÓK (Tanító- és Óvóképző Kar) HÖK is ide szervezett gólyatábort. Az erőszak az ELTE TÓK rendezvényén történt. A szervezők az Indexnek azt mondták, nem nyilatkozhatnak, az ELTE pedig hétfőn 10 óra körül ad hivatalos tájékoztatást, miután beszéltek a rendőrséggel.

Az Átlátszó Oktatás blog forrásai szerint nem egy gólya és nem a tábor valamelyik szervezője, hanem egy külsős férfi lehetett az elkövető, aki a táborban dolgozott a szervezők megbízásából.

A Kaposvári Járásbíróság hétfő délelőtti közleménye szerint elrendelték egy 38 éves budapesti férfi 30 napos előzetes letartóztatását, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. A gyanú szerint a férfi a fonyódi gyermektábor területén bántalmazta és megerőszakolta a sértettet.

Az Index információi szerint a bűncselekmény augusztus 30-án, szombat hajnalban fél 4 körül történt. Úgy tudjuk, hogy a lány megpróbált ellenállni a férfinak, aki ezért először megverte, majd meg is erőszakolta.

Az egyetem aljas bűncselekményről beszél

A ELTE hétfői közleményében arról ír, a bűncselekmény gyanújával indított nyomozás tényén kívül mást nem árult el nekik sem a rendőrség. Az egyetem szerint a gólyatábor szervezett programjai során a résztvevőket nem kényszerítették semmire és nem a programokhoz kapcsolódóan történt a bűncselekmény. Azt írják, hogy a gólyatábor szervezői, miután tudomást szereztek a történtekről, azonnal cselekedtek:

A rendezvény programjaitól függetlenül történt atrocitás esetében a biztonsági szolgálat és a szervezők az észlelés nyomán a kellő határozottsággal léptek fel, valamint gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról. Hangsúlyozzuk, hogy az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartjuk az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását, valamint elutasítjuk az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását.

A VS.hu információi szerint más ELTE-s gólyatáborban is dolgozott fotósként az a férfi, aki a gyanú szerint egy fonyódi gyermektábor területén rendezett táborban bántalmazott egy diáklányt, majd megerőszakolta. Úgy tudják, a férfi nem szerződött a TÓK-gólyatábor szervezőivel, ráadásul korábban is több balhé volt körülötte. Előfordult olyan, hogy lányokat vitt fel a gólyatábori szobájába, akiknek képeket mutatott meztelen lányokról és megpróbálta rávenni őket, hogy róluk is csinálhasson hasonlót.

Bár hivatalosan nem erősítették meg, hogy a fotós a gyanúsított, de az érintettségére utalhat, hogy vasárnap a szervezők között még az ő képe is szerepelt az ELTE TÓK (tanító- és óvónőképző) hallgatói önkormányzatának Facebook-oldalán, de mára a fotó már lekerült onnan.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.