Influenzajárvány: már 9 megyében rendeltek el látogatási tilalmat

2015.01.27. 12:21 Módosítva: 2015.01.27. 14:04

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézmények vezettek be látogatási tilalmat - olvasható az ÁNTSZ honlapján. Nem látogathatóak a betegek:

Budapesten: Szent Imre Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának szülészeti részlegén és a MAZSIHISZ Szeretetkórházban.

Baranya megyében: a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ I. sz. Belklinika haematológiai osztály, intenzív osztály 3 telephelyen, Onkoterápiás Intézet, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, NIC és újszülött osztály, Gyermekgyógyászati Klinika PIC, ITO és onkológiai osztály.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, szülészet-nőgyógyászati osztály.

Fejér megyében: a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézménye, minden osztályra kiterjedően. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenza figyelőszolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járás és a megye területén jelentősen meghaladta a járványos küszöb értéket.

Hajdú-Bihar megyében: Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán. Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Debreceni Egyetem Klinikai Központban a transzplantációs és onkohaematológiai, valamint intenzív osztályain.

Nógrád megyében: a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekgyógyászati, a szülészet-nőgyógyászati és az infektológiai osztályon, valamint az újszülött részlegen.

Pest megyében: a Jávorszky Ödön Kórház minden osztályán.

Somogy megyében: a Kaposi Mór Oktató Kórházban és valamennyi telephelyén, így a mosdósi és a marcali kórházban is.

Tolna megyében: a Balassa János Kórházban a szülészeti osztály gyermekágyas és újszülött részlegén.

Veszprém megyében: a tapolcai Deák Jenő Kórház ápolási osztályán.