A Fidesztől kell megtudnunk, mi a baja a baloldalnak Pakssal

2015.03.13. 12:47

A Fidesz-frakció közleménye részletezi, mi a baja Pakssal a "baloldalnak".

Rögtön egy axiómával indítanak:

a baloldal mindig a nemzeti érdekek ellen harcol.

És - mint arra a Fidesz-frakció közleménye tűpontosan rávilágít - "a baloldal semmit nem változik, nekik mindig az lenne a siker, ha a magyar érdekek sorra elbuknának".

Innen már csak egy lépés eljutni ehhez a cáfolhatatlan igazsághoz:

A baloldal szüntelenül hátba támadja Magyarországot és a nemzeti érdekek ellen harcol.

Miért lenne ez éppen most másképpen? Ez persze már csak költői kérdés, hiszen a közleményben a Fidesz frakciója világosan és egyértelműen fogalmaz:  

Most is így tesz, amikor a magyar lakosság áramellátását hosszú évtizedekre garantáló, nemzetstratégiailag kiemelt beruházás "blokkolásáról" szóló hamis hír miatt azonnal kárörvend.

A hamis hírt először a hírhedt kacsamagazin, a Financial Times közölte csütörtök este. Nem sokkal később a hamis hírt Navracsics Tibor EU-biztos is megerősítette.

A köztelevízió híradója viszont szerencsére résen volt és nem dőlt be a hoaxnak, ezért ők nem számoltak be a hamis hírről sem. És Kovács Zoltán is megmagyarázta, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását. Csak a Financial Times makacskodik tovább.  Az oroszok meg nem mondanak semmit.

Egyébként amennyire átlátható ez az egész paksi projekt és amennyire a Fidesz is ért hozzá, könnyen lehet, hogy tényleg igazuk van és az FT cikkének címe és az arról szóló híradások valóban megtévesztőek. Mert az is friss hír, hogy Anna-Kaisa Itkonen, a brüsszeli testület energiaügyekért felelős szóvivője azt mondta: Brüsszel nem blokkolja a paksi atomerőmű bővítését, az építkezést, az Európai Bizottság csak a fűtőanyag beszerzésére vonatkozó szerződéssel foglalkozott. (De hiszen az FT is ezt írta, arra a következtetésre jutva, hogy ezzel a bővítést is blokkolják.) 

Ám bármit is ír a Financial Times, bármit is erősít meg Navracsics, vagy titkol el a köztévé, cáfol Brüsszel, a lényeg, hogy a Fidesz-frakció közleménye nyugalomra int:

Az atomerőmű fűtőanyag-ellátásának feltételeiről folyamatos az egyeztetés a kormány és az Európai Bizottság között, és hamarosan minden fél számára elfogadható megoldás születhet.