Kövér: Ellenzéki a Magyar Nemzet és a Hír TV

D  FO20111128059
2015.03.14. 10:19

Terjedelmes interjút közölt a mai Magyar Hírlap Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, amiben a poltikus elmondja, hogy a Hír TV és a Magyar Nemzet a Fidesz szemszögéből ellenzéki sajtótermékként kezelhető, de Simicska Lajosról sincs jó véleménnyel.

Simicska Lajos a magyar közélet betegségének egyik tünete.

- mondja Kövér László az Orbán Viktor ért ügynökvádakkal kapcsolatban. Kövér szerint a Simicskához tartozó sajtóorgánumok (Hír TV, Magyar Nemzet) a mezőgazdasági nagyüzemeknek járó támogatások átcsoportosítása és a reklámadó bevezetése miatt a kormány ellen fordultak, tőlük szokatlanul nyílt kritikákkal. A politikus szerint ez a helyzet legjobban magának Simicska Lajosnak árt,

mivel ezekkel az akciókkal a baloldal ünnepelt sztárja lett.

Kövér aggódik a jobboldali szavazók tájékozódása miatt is, hiszen most a megszokott sajtófelületeiken a korábbiaktól eltérő magyarázatot olvashatnak, ezért orientációs zavarba kerülhetnek.

...a sajtószabadság ma a tulajdonos szabadságát jelenti.

- szűrte le Simicska nyilatkazataiból a lényeget Kövér, aki szerint ebből az következik, hogy

...a Magyar Nemzet és a Hír Televízió a mi szempontunkból nem kezelhető másként, mint ellenzéki orgánumként.

Az új helyzetre fel kell készíteni a Fidesz híveit és új csatornákat kell találniuk az üzeneteik eljuttatását a választókhoz. Ezzel a hozzáállással egyébként remekül összecseng a nagy köztévés átalakítás, ahol a kormány egy külön csatornát szentel a saját híreik közvetítéséhez. Simicska műsorgyártó cégét már sikerült kitúrni a köztévétől és az élő parlamenti közvetítések is megszűnnek.

Kövér kitér a brókerbotrányra is, szerinte a Fideszre senki sem háríthatja a felelősséget,

tipikus balliberális szélhámosságra és felelőtlenségre utal ez az egész ügy.

A Fidesz veszprémi vereségéről is megvan az véleménye:

az adott politikai konstellációban ez volt a realitás.

Szerinte a veszprémi polgárok büntetni akarták a Fideszt és a KDNP-t, de csak magukat büntették azzal, hogy Kész Zoltán bekerült az Országgyűlésbe. A tapolcai választást hasonlóan negatívan látja, szerinte az önkormányzatok szintjén régóta együtt dolgozik az MSZP és a Jobbik, hogy keresztbe tegyen a Fidesznek.