Mégis lesz ételosztás Miskolcon

2015.04.05. 13:15

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, ételt szeretett volna osztani a rászorulóknak Miskolcon a Gyermekétkeztetési Alapítvány. Ezért megkeresték a miskolci önkormányzatot, hogy az akció keretében jelenleg egy alkalommal tudnak meleg ebédet osztani az éhező gyerekeknek. A miskolci fideszes polgármester, Kriza Ákos azonban visszautasította a kezdeményezést. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a város „a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni".

Állampolgári engedetlenség címmel levelet kaptunk ma a Miskolcnak Hangja Van csoport egyik tagjától, amiben azt írja, „az intézkedés lelketlensége, embertelensége annyira felháborított pár jóérzésű miskolci állampolgárt, hogy már csakazértis, hogy elutasítsa a hivatal társadalmi szolidaritást romboló intézkedését, ételosztást szervez".

Ezért Április 7.-én kedden ételosztást szerveznek Miskolcon a Virágóránál. 

„Megmutatjuk, hogy a hivatalos állásponttal szemben nem tagadjuk le nehéz sorsú embertársainkat! Megmutatjuk, hogy a hivatalos állásponttal szemben mi nem lökjük el az éhes kezeket az ételtől! Kérünk minden jóravaló embert, aki meg akarja mutatni, hogy a hivatalos állásponttal szemben a segítség nem szégyen, hogy a Húsvét ünnepi asztaláról hozzon egy kóstolót szegény sorsú felebarátainknak! Az adományokat 12 órától fogadjuk, az ételosztás 15 órakor kezdődik! Köszönjük!" − írják az esemény Facebook-oldalán.