Kirúgták a 16 éves lányt elgáncsoló ellenőrt

2015.06.08. 13:54

Azonnali hatállyal kirúgták azt az ellenőrt, aki vasárnap délelőtt futtában fellökött egy fiatal lányt, írja a Délmagyarország. (Vasárnap az első beszámolók nyomán mi is felvetettük, vajon felrúgta-e az ellenőr a szegedi bliccelőt).

A lap szerint a lány jegy nélkül utazott, majd leszállás után elszaladt – a férfi utánafutott, elgáncsolta. A 16 éves lány métereket csúszott a betonon. A Dakört Kft. már hétfő reggel lefolytatta belső vizsgálatát.

Az esetnek több szemtanúja is volt, akik azonnal felelősségre vonták az ellenőrt, aki erre velük is ordibálni kezdett.

Az ellenőröket munkáltató Dakört Kft. hétfőn azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól és megszüntette a 33 éves ellenőr munkaviszonyát.

„A Dakört Kft. részéről elvárás, hogy az ellenőrök minél nagyobb hatékonysággal ellenőrizzék az utazásra jogosító okmányokat, ám egyúttal szigorú elvárás az is, hogy tevékenységüket a vonatkozó szabályok betartása mellett, hatáskörüket nem túllépve végezzék” – írta a Délmagyarország kérdésére Kerék Csaba ügyvezető igazgató.

Az ellenőr ellen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság még vasárnap büntetőeljárást indított bántalmazás gyanúja miatt.