Három és fél évet kaptak a rendőrre támadó kábeltolvajok

2015.07.01. 14:56

A Szegedi Törvényszék súlyosbította az első fokú ítéletet és 3 és fél évre ítélte azt a két férfit, akik 2 éve júniusban 330 méter távközlési kábelt loptak Kisteleken, majd rátámadtak egy intézkedő rendőrre és súlyosan bántalmazták, közölte az MTI. Az ítélet súlyosbításában szerepet játszott, hogy a bűncselekményt nem sokkal egy korábbi, nem jogerős elítélésük után követték el.

Harmadik társukat, az ügy elsőrendű vádlottját első fokon társtettesként elkövetett lopás kísérlete miatt jogerősen egy év börtönre ítélték, a hivatalos személy elleni erőszak és a súlyos testi sértés vádja alól pedig felmentették.

A három férfi már éppen összekészítette az ellopott kábelt elszállításra, amikoregy rendőr tetten érte őket. Menekülés közben az elsőrendű vádlott elesett. Az intézkedő rendőr, hogy meg tudja őt bilincselni, a hátára térdelt, mire a két másik vádlott elindult a rendőr felé, és felszólításra sem álltak meg. A rendőr ezután célzott lövést adott le a másodrendű vádlottra, akit el is talált a jobb vállán. A vádlottak folytatták a támadást, lelökték társukról a rendőrt, majd bántalmazták, súlyos sérülést okozva neki. Később a menekülő vádlottakat a rendőrök elfogták.