Az MSZP végre kitalálta, mire használja az üres székházát

2015.07.15. 11:19

Az MSZP megnyitja fővárosi, Jókai utcai székházát a Budapestre érkező menekülteket segítő civil szervezeteknek, hogy azt logisztikai és koordinációs központként használják.

A szocialisták döntését Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, országgyűlési képviselő jelentette be szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján, írta az MTI.

Mint arról beszámoltunk, az MSZP tavaly döntötte el, hogy eladja a Jókai utcai székházát, el is kezdte a párt árulni, de egyelőre egyetlen vevővel sem sikerült megállapodni. A székházból azonban a párt vezetői és munkatársai már kiköltöztek, így a ház hónapok óta üresen áll.

Kunhalmi szerint a magyar társadalmi béke a menekültek támogatásával és nem a kormány gyűlöletkampányával tartható fent. Az MSZP ezért felszólítja a kabinetet, hogy 

akár külön buszjáratokkal segítse a menekültek áthaladását, a pályaudvarokra pedig információs pontokat állítson fel 

- mondta Kunhalmi Ágnes, aki új, átmeneti befogadó táborok létrehozását is szükségesnek nevezte.

Az MSZP emellett maga is kész információkkal segíteni a menekülteket, például térképek lefordításával és sokszorosításával.

Menekülteknek nem lehet megnyitni

Kunhalmi szerint a kormány ahelyett, hogy ehhez hasonló lépéseket tenne az erre a célra rendelkezésére álló uniós forrásokból, szándékosan krízishelyzet kialakításán dolgozik, amivel alátámasztaná gyűlöletkampányát. A magyar lakosság kétharmada ugyanakkor már rájött, hogy az uniós pénzből finanszírozott "undorító plakátkampány", valamint az új vasfüggönyt jelentő határzár csak a rossz kormányzásról és a korrupcióról akarja elterelni a figyelmet - vélekedett Kunhalmi Ágnes.

A szocialisták fővárosi elnöke köszönetet mondott a menekülteket segítő minden civilnek és közalkalmazottnak. Szerinte a kormány hisztériakeltésével szemben egyenes gerinccel áll Budapest és az ország egyre nagyobb számban szolidáris lakossága.

Kunhalmi Ágnes kérdésre válaszolva azt mondta, jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy az MSZP székházában befogadja a menekülteket.