A Tv2 szerint lökdösött az érpataki polgármester

2015.07.15. 20:30

A TV2 Tények szerint Orosz Mihály Zoltán, a legendás érpataki polgármester meglökdöste riporterüket az ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján. Maga a lökdösés nem nagyon látszik a felvételen, erre csak a riporter tiltakozásából lehet következtetni, de Orosz fellépése enélkül is látványos — mint mindig, ha kamerát tolnak az orra elé.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után publikáltak egy újabb videót ugyanerről az esetről, amin az látszik, hogy a Tv2 állításával ellentétben a polgármester nem lökdösődött, pusztán a riporter mikrofonját tolta arrébb.

Orosz éppen arról tartott sajtótájékoztatót, hogy az ügyészség közösség elleni izgatással vádolta meg, amiért tavaly izraeli politikusokat imitáló bábukat lógatott fel, mondván, a gázai konfliktus miatt ők háborús bűnösök.

„Utálom a liberális szennymédiának a hazudozásait, a TV2 klasszikusan ilyen” — mondta még a sajtótájékoztató előtt, aztán jött a lökdösődés. A videón úgy 1:15-től látható a jelenet: miközben a riporter ezt néhányszor szóvá teszi, Orosz Mihály a közelben lévő rendőrök felé kiabál.

Azt kérném, hogy intézkedjen már, nagyon zavarja itt a sajtótájékoztatót, legyenek szívesek intézkedni, hogy ne beszéljen bele!

Miután feltehetően nem érkezett rendőri segítség, a polgármester meg akarta fogalmazni a riporter helyett a szerinte megfelelő kérdést, végül azonban válaszolt is: továbbra is úgy gondolja, hogy teljesen rendben van a bábuakasztás.