Újabb szexuális erőszak a szegedi vonaton

2015.07.22. 06:33

Rablás és szexuális erőszak kísérletének gyanúja miatt indított eljárást a Monori Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya V. Benjamin 21 éves monorierdei lakos ellen – írta a Police.hu.

A gyanúsított 2015. július 17-én, vagyis múlt pénteken a hajnali órákban a Budapest, Nyugati pályaudvar és Szeged között közlekedő vonaton utazó nőt – nem sokkal Vecsés állomás előtt – a szerelvény egyik mosdójában minden előzmény nélkül megtámadta.

V. Benjamin a nő ruházatát több helyen elszakította, és megpróbálta megerőszakolni. Amikor a nő ellenállt, akkor a férfi erőteljesen megfogta a nyakát és megszorította, valamint a fejét többször a mosdó falába verte. A fiatal nő a bántalmazástól – az orvosi vélemény alapján – könnyű sérüléseket szenvedett.

Amikor a vonat közeledett Vecséshez, a 21 éves gyanúsított a nő táskáját erőszakkal elvette, és azt a benne lévő iratokkal, mobiltelefonnal, valamint készpénzzel együtt elrabolta, és távozott a helyszínről.

PMRFK Monor rabló elfogás

A bejelentést követően a monori rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkihallgatást. Sikerült azonosítani V. Benjamint, akit 2015. július 21-én a hajnali órákban monorierdei lakcímén elfogtak. A nyomozók a férfit – előállítását követően – gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és indítványozták az előzetes letartóztatását.

A gyanúsított ellen a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Monori Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja le.

Pár nappal ezelőtt szintén a Budapest–Szeged vonalon történt egy szexuális bűncselekmény. Akkor egy férfi megerőszakolt egy kecskeméti nőt a mosdóban.