Ugye értik? A gárdakapitány igazából embercsempészek után nyomozott

DSZZS20100225104
2015.07.24. 13:35 Módosítva: 2015.07.24. 15:17

Nem túlságosan életszerű magyarázattal állt elő Kiss Róbert, a Magyar Gárda és az Új Magyar Gárda egykori főkapitánya, akit a Terrorelhárítási Központ fogott el Röszkénél, amint éppen öt szír menekülttel egyezkedett egy kisbusznál, és akinél több ezer eurót is találtak. Kisst és társát menekültek Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség.

A szabadlábon védekező Kiss Róbert egy terjedelmes Facebook-posztban magyarázza el, mi is történt valójában, mert sajnálattal kell megállapítania, hogy  egyre több ismerőse tartja hiteles forrásnak a liberális oldalakat.

Figyeljenek jól!

  • Kiss új szervezete, a REND "megunva a fél és kevésbé hiteles információkat, pár ember bevonásával egy három részletben végrehajtandó tervezetet dolgozott ki a jelenlegi migráns helyzettel kapcsolatban"
  • Először teljesen nyíltan mentek le a déli határhoz, hogy személyesen győződjenek meg a helyzetről.
  • Második körben "beépültek a liberális táborba", konzervekkel, ruhaadományokkal és fizetett tolmáccsal felszerelve érkeztek le.
  • Az akció most zajló harmadik részében megpróbáltak beépülni a menekülteket szállító emberek közé. Ehhez autókat szereztek, tolmácsokat fogadtak, és július első heteiben az erdőket járták, ahol a szállítók fuvarra várnak.
  • Laza beszélgetés és némi készpénz segítségével kifaggatták a helyi taxisokat a szállítási módszerekről.
  • "Nem létező, vagy éppen előre megbeszélt infókat beszéltünk meg telefonon, úgy, hogy azt nagyon sokan hallják azok, akik a környéken sétálnak. Így tudtuk magunkat hitelesíteni a szállítók előtt".  
  • "Két hét alatt sikerült annyira jóba kerülni velük, hogy amikor megérkeztünk, már odajöttek köszönni (...)  Elmesélték, hogy előző nap mennyi fuvarjuk volt, ki milyen új, vagy éppen hány autót vett a héten".
  • "Megállapodtunk az egyébként török állampolgárságú segítőjükkel, hogy ha van infója vagy esetleg dokumentumai a bevándorlókról, azt az alkalmanként kialkudott összegért átadja nekünk".
  •  Végül annyira beépültek, hogy állítólag négy szálloda nevét is sikerült kideríteni Budapesten, ahol papírok nélkül is fogadják a menekülteket.
  • "Volt olyan, közvetítő, aki közölte, hogy ha embereket akarunk szállítani, nyugodtan tegyük rajta keresztül, mert van kapcsolata a rendőrségen."

És akkor lecsapott a TEK. Kiss azt írja: nem volt nála több ezer euró, de volt nála euró, "hiszen ezekben a körökben már nem lehet forinttal fizetni".

Azt bezzeg nem írta meg senki, hogy elfogásakor szétverték a szélvédőjét, és nem kapott enni 14 órán keresztül.

Sajnos a rendőrségen senkit nem érdekelt a sok információ, amit beépüléses technikával kiderítettek. 

Kiss az ATV.hu-nak adott nyilatkozatában a fentieken túl azt állítja, hogy tevékenységüket "az ország biztonságáért aggódó szponzorok finanszírozzák", az összegyűjtött tényanyaggal a hatóságok munkáját akarták volna segíteni, de a történtek után ezt mégsem teszik meg. Mint mondja, a további lejáratások elkerülése érdekében felhagynak akciójukkal.

Ellene jelenleg két eljárás zajlik jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének gyanúja miatt, amiért tudomása szerint akár másfél évet is ki lehet szabni. A második esetről is beszámolt a Facebookon, eszerint július elején is őrizetbe vették a rendőrök. Éppen hazaindultak Szegedről, amikor két fiatal stoppost vettek fel. " Nem került szóba pénz, vagy hogy egyáltalán kik ők. Ők kértek, mi segítettünk. Régen is így ment, most sincsen ez másképp."

Nem sokkal ezután  villogó rendőrautó állította meg őket. Átvizsgálták a ruhájukat és az autót is, megbilincselték őket, majd előállították a szegedi rendőrkapitányságra. Mint kiderült, a két stoppos azt állította, hogy Kissel  megegyeztek 600 euróban a fuvarért.

"Na most aki ismer, az tudja, hogy egy pár káromkodáson, és ABBA illetve Boney m szám címén kívül, egy csecsemővel se tudok elkommunikálni angolul" - írta Kiss a Facebookon. Ez nem hatotta meg a rendőröket, Kisst  "j ogellenes tartózkodás elősegítésével" gyanúsították meg.