A rendőrség is keresi a pesti metró rémét

2015.08.17. 20:42
Nyomoz a rendőrség a metró utasait terrorizáló harmincas férfi ügyében. Egyik áldozata készített róla fotót, miután arcul ütötte.
Fotó: Police.hu

„A férfi körülbelül 35-40 éves. Haja rövid, testalkata zömök. A bűncselekmény elkövetésekor zöld színű hosszúnadrágot és piros színű ujjatlan felsőt viselt” – írja a rendőrség arról a metrón garázdálkodó férfiról, akit egyik áldozata jelentett fel.

Egy ismeretlen agresszor járja Budapest utcáit és tömegközlekedési eszközeit, és látszólag minden ok nélkül embereket támad meg, foglaltuk össze korábban, mit tudunk a budapesti metró réméről. A leginformatívabb egy áldozata, Barbara Facebook-posztja volt.

„Eddig ismeretlen okokból egy férfi nekem rontott és ököllel arcon ütött. Mind a ketten Kőbánya-Kispesten szálltunk fel, én ültem a korlát felőli oldalon a kezemben egy vékony könyvvel, ő mellettem foglat helyett. 10 perce utazhattunk, amikor egy hatalmas ütést éreztem az arcomon” – részletezte a nő felhívásában, melyben egy másik esetet is megemlít, amikor fejberúgtak egy utast szintén a metrón.

„Az M3-as metrón utazott Kőbánya-Kispest irányából a Lehel tér irányába, ahol egy számára ismeretlen utast a Nagyvárad tér és a Klinikák megállók között arcon ütött” – fogalmaz a rendőrség. Garázdaság gyanújával nyomoznak.

A nő, miután a férfi megütötte, néhány üléssel arrébb ült, hogy le tudja fényképezni a férfit, mielőtt feljelenti. Ha ön is látta az elkövetőt, miközben terrorizálta az utasokat a metrón vagy máshol, tegyen feljelentést, és írjon nekünk is a  tema+metro@mail.index.hu  címre.

A budapesti rendőrfőkapitányság VIII. kerületi rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekményről információval rendelkezik, hívja a 477-3700 telefonszámot, vagy tegyen anonim bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 Telefontanú zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16; péntek: 8-13), vagy a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.