Embert csempészett, két napon belül kétszer fogták el

2015.09.04. 09:09

Úgy tűnik, az embercsempészek továbbra se riadnak vissza attól, hogy embertelen körülmények között, a menekültek életét veszélyeztetve próbálják meg átjuttatni őket a határon. Alig pár nappal azután, hogy Ausztriában 71 holttesttel a rakterében fogtak el egy teherautót, újabb embercsempészt fogtak el a rendőrök, ezúttal még azelőtt, hogy tragédia történt volna.

Az Ügyészség közleménye szerint a 35 éves férfi augusztus 28-án próbált Ausztriába csempészni 17 szíriai állampolgárt egy furgonnal, de már az M1-es autópályán tetten érték. A furgon raktere nem szellőzött megfelelően, így a közlemény szerint

a 7 férfi, 4 nő és 6 gyermek számára nem volt biztosítva elég hely és levegő az életfunkciók biztonságos fenntartásához.

A férfi ráadásul már két nappal korábban is kísérletezett hasonló akcióval, de akkor is elkapták, és jelenleg is folyik ellene az eljárás. A Győri Járási Ügyészség "a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés" bűntette miatt előzetes letartóztatásba helyezte.