Mária
-6 °C
-2 °C

Balog Zoltán még mindig várja a Pedagógusok Szakszervezetét a kerekasztalhoz

2016.02.11. 14:04

Balog Zoltán továbbra is várja a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét a köznevelési kerekasztal következő ülésére, írja az MTI. Az emberi erőforrások minisztere a csütörtökön Galló Istvánnénak írt levelében meglepőnek nevezte, hogy azelőtt hirdettek demonstrációt, hogy a tárca reagálhatott volna a PSZ, az Oktatási Vezetők Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet 25 pontjára, holott a PSZ elnöke az informális egyeztetésen ennek ellenkezőjét jelezte.

Miután a Pedagógusok Szakszervezetének 25 pontos követeléseit tartalmazó listát a január 29-ei informális megbeszélésen ismertették vele, Balog Zoltán meghívta Galló Istvánnét a kerekasztalhoz, és a felkérést a PSZ elnöke akkor el is fogadta, olvasható a levélben. 

Erre utalva Balog Zoltán csalódottságának adott hangot, hogy a felkért tagok közül egyetlenként a PSZ végül elutasította a párbeszédre, egyeztetésre való meghívást, és nem vettek részt a kerekasztal alakuló ülésén. A miniszter azt is írta, nem tudja értelmezni Galló Istvánnénak a napirendre és tárgyalási anyagra vonatkozó kérését, mert arról - a 25 pontra való reakcióról - legutóbb már megegyeztek.

"Bízom benne, hogy nem csak a február 12-ei folytatólagos megbeszélésen, de a köznevelési kerekasztal következő ülésén is lesz mód az egyeztetésre" - zárta levelét Balog Zoltán.

A PSZ hétfőn jelentette be, hogy nem vesz részt a kerekasztal keddi alakuló ülésén. Galló Istvánné a döntést indokolva azt mondta: a szakszervezet a sztrájkbizottság tagjaként tárgyalási folyamatban van az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Ennek plenáris ülése pénteken lesz, és erre kívánnak koncentrálni.

A PSZ szerint ezen az ülésen nyilatkoznia kell tárcának a korábban megfogalmazott 25 pontról, és a vállalásokat írásba kell foglalnia. Jelezte: megoldási javaslatokat várnak, minden további lépést ettől tesznek függővé.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!