Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat a NAV munkatársait megkéselő férfi ellen

2016.02.17. 10:19

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel, hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 36 éves férfival szemben, aki egy éve késsel támadt a NAV két munkatársára.

A főügyészség közleménye szerint a vádlott 2009 óta nagyobb összegű adóhátralékot halmozott fel, ezért végrehajtási eljárás indult ellene. Emiatt a NAV két munkatársa tavaly február 23-án kiment a vádlott lakására, ahol a férfi szülei nyitottak ajtót. A férfi nem mutatott együttműködést, nem igazolta magát, viszont felkapta a NAV-osok aktatáskáját és kidobta az udvarra, majd magához vett két kést és megszúrta a végrehajtókat.

A két férfinak sikerült kimenekülnie a ház udvarára, a vádlott azonban üldözőbe vette őket, és a zárt kapunál ismét késsel támadt rájuk. Az egyik férfit több mint húsz alkalommal megszúrta, így az perceken belül, még a helyszínen életét vesztette.

A másik férfinak az udvaron lévő egyik kukával sikerült magától távol tartania a vádlottat, miközben telefonon kért segítséget, ahogy a vádlott anyja is, aki mentőt hívott. A férfit a lakásban fogta el a rendőrség. Az életben maradt NAV-ost a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottat szemben kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!