Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Orbán Ráhel a Corvinuson tanít

2016.02.18. 09:15

A Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus- és Vendéglátás szakán tanít Orbán Ráhel Food Service Managementet – tudta meg a Népszava.

Orbán Viktor legidősebb lánya külsősként a "Food Service Management" nevű kurzuson oktat, ami az éttermi és a szállodai vendéglátás iránt érdeklődő hallgatók szűk csoportja számára indult - írja a lap. A hallgatóknak jól működő vendéglátó egységeket is bemutatnak Orbán Ráhel által. A kurzus a Corvinus honlapján is megtalálható.

Orbán Ráhel tanulmányait a Corvinuson végezte. Diplomamunkája elnyerte a Magyar Turizmus Zrt. által kiírt Az év turisztikai témájú szakdolgozata, - ami az egyetem Gazdaságtudományi Karának Gazdaságföldrajzi Tanszékén készült - 2012. évi első díját, az újszerű témaválasztás kategóriában. Ahogy 2014-ben megírtuk, Orbán Ráhel konzulense Nemes Andrea volt, aki egyetemi docensként dolgozott akkor a Corvinuson, másrészt a NGM turisztikai főosztályvezetője is volt, és ebben a minőségében ő adta át a díjazottaknak a MT Zrt. díjait. Nemes Andrea és Orbán Ráhel személyes kapcsolata megmaradt, és Orbán lánya gyakran megfordul az NGM helyettes turisztikai államtitkárságán is, ahol nagy becsben tartják szaktanácsait.

Orbán Ráhel a svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetemének Executive MBA (EMBA) mesterképzését is elvégezte; a 12 hónapos kurzusért 60 ezer svájci frankos - több mint 15 millió forint - tandíjat kell fizetni. De dolgozott a Kempinski Hotelben értékesítési menedzser gyakornokként több mint két éven át, a közelmúltban pedig Zsidai Zoltán "Roy" étteremcsoportjánál tevékenykedett. Zsidaié a Gozsdu udvarban a Spíler és a Spíler Shanghai, a Várban a Baltazár, a Pest-Buda és a Pierrot étterem is, illetve a Kempinskiben az ÉS bisztró.

Orbán Ráhel egyébként tavasszal fog szülni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!