Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Több lövéssel állítottak meg egy embercsempészt az M5-ösön

2016.02.19. 13:37

Bács-Kiskun megyében akartak csütörtökön igazoltatni egy szerb rendszámú Ford Focust  a rendőrök, aminek sofőrje előbb Szeged, majd Budapest felé menekült autójával – közölte a Délmagyar.hu.  A Csongrád megyei rendőrök Mórahalomnál kapcsolódtak be az üldözésbe, Domaszék közelében a Bajai úton akarták megállítani a kocsit vezető férfit, majd több lövést is leadtak, mert a járőrök élete, testi épsége veszélybe került. A sofőr megpróbálta elütni őket.

A lövöldözésben senki sem sérült meg, az autó ezután Budapest irányába ment fel az M5-ös autópályára. A rendőröknek csak a kisteleki lehajtó közelében sikerült megállítani a járművet. Az autóban öt marokkói migránst és egy szerb sofőrt találtak, akinél kábítószergyanús anyag volt. Az elsődleges vizsgálatok szerint a Bajai úton történt rendőri intézkedés jogszerű volt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tesz feljelentést az ügyészségen.

A lőfegyverhasználatot főszabály szerint számos más felhívásnak kell megelőznie – írja a lap. Csongrád megyében az elmúlt években csak néhányszor lőttek emberre a rendőrök. Három éve a szegedi Attila utca egyik társasházi lakásából akarták előállítani V. Józsefet, aki ellenszegült, késsel támadt a rendőrökre, akiknek figyelmeztető lövést kellett leadniuk Azon a nyáron fúródott golyó egy ceglédi férfibe Kistelek külterületén, miután három kábeltolvajt ért tetten egy rendőr. A tolvajok a rendőrre támadtak, aki ezután nyúlt fegyveréhez. 2012 októberében Apátfalván lőttek emberre, miután egy osztrák férfi Hummerjével halálra gázolta az őt megállítani akaró motorosrendőrt.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.