Hamis volt a Viagra, hét évet kapott a volt fideszes

2016.02.19. 19:43

Hét év fegyházra ítélte a Gyulai Törvényszék V. Viktor volt fideszes képviselőt hamis Viagrával való illegális kereskedelem miatt, írja a Nol.hu.

V. Viktor 2009-ben még a békéscsabai önkormányzat fideszes tagja volt, amikor rokonaiból és ismerőseiből összeválogatta hat tagú csapatát, amelyhez a felesége is csatlakozott. A bandát egészen lebukásukig, 2012 áprilisáig vezette.

A terv egyszerű volt: az interneten nagy tételben rendeltek gyógyszereket Indiából és Kínából, majd itthon és 70 másik országban értékesítették azokat. A legkurrensebb termékek a potencianövelő és a testsúlycsökkentő szerek voltak. A hasznot növelte, hogy a készítmények egy része hamis, másik része illegális, a többi pedig hamis és illegális volt.

A csomagok vidéki városok postafiókjaiba érkeztek, a banda tagjai onnan egy békéscsabai lakásba vitték az árut, ahol a logisztika folyt, újracsomagolták és kiporciózva a neten hirdették meg a pakkokat. A vevőktől a pénzt külföldi bankszámlákra kérték, és innen fizették ki a gyártókat is.

Az ügyészség szerint a vádlottak több mint 1,2 millió darab pirulát szereztek be, mintegy 1,6 milliárd forint értékben, ezért több gyógyszergyár közel 700 millió forintos polgárjogi igényt támasztott velük szemben.

A bandafőnök V. Viktor és felesége egy évet töltött előzetes letartóztatásban. Pénteken a gyulai bírósági tárgyaláson a férfit hétéves fegyházbüntetésre és 165 millió forint vagyonelkobzásra, a nőt 6 éves börtönbüntetésre és 57 milliós vagyonelkobzásra ítélték.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak bűncselekmény és bizonyítottság hiányára hivatkozva felmentésért fellebbeztek.