Nyakó nem hagyja annyiban, hogy elutasították a panaszát

2016.03.02. 16:44
Felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához a kifogását részben elutasító nemzeti választási bizottsági döntés miatt - közölte a szocialista Nyakó István. Az NVB szerint a kopaszok múlt kedden ugyan jogsértőek voltak, de az NVI nem hibázott, és Erdősiné sem követett el jogsértést.

Nyakó István a Kúria elé viszi a kopaszokkal kialakult balhét. Múlt héten kedd délelőtt emlékezetes tömegjelenet volt ugyebár a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai épületénél. 

Nyakó a boltok vasárnapi zárvatartásának eltörlése érdekében akart népszavazási kezdeményezést benyújtani, de Erdősi Lászlóné négy másodperccel megelőzte néhány kopasz hathatós közreműködésével. Itt megnézheti a videót arról, hogy blokkolt Nyakó, és szavazhat arról, akadályozták-e a kopaszok a szocialista politikust.

Hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) részben helyt adott Nyakó kifogásának, amikor elítélte azt a csoportot, amely őt akadályozta állampolgári jogának gyakorlásában. Az NVB szerint a kopaszok viselkedése alkalmas a választási eljárás alapelveinek megsértésére, nem fogadható el az NVI székházában. De az NVI nem követett el jogsértést azon a délelőttön, és az NVB szerint Erdősi Lászlóné és kísérője sem követett el jogsértést.

Nyakó István azt mondta, hogy éppen ezt kifogásolta, hogy

múlt héten kedden az NVI nem tett semmit a lehetetlen állapotok felszámolására,

illetve hogy a másik beadványozó nem személyesen pecsételte le papírjait az időbélyegzővel, azt kísérője tette meg helyette. Az NVI irodájában ráadásul ő adta le először személyesen Pálffy Ilonának, az NVI vezetőjének az irományt, nem a másik beadványozó.

A Kúriának három napja van a felülvizsgálati kérelme elbírálására.

A kopaszok balhéja miatt rendőrségi vizsgálat is folyik. A népszavazás rendje elleni bűntett miatt mintegy húsz feljelentés érkezett a fővárosi főügyészségre, amely feljelentés-kiegészítést rendelt el. Annak lefolytatásával a főügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.