Piroska
-10 °C
1 °C

Nyakó nem hagyja annyiban, hogy elutasították a panaszát

2016.03.02. 16:44
Felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához a kifogását részben elutasító nemzeti választási bizottsági döntés miatt - közölte a szocialista Nyakó István. Az NVB szerint a kopaszok múlt kedden ugyan jogsértőek voltak, de az NVI nem hibázott, és Erdősiné sem követett el jogsértést.

Nyakó István a Kúria elé viszi a kopaszokkal kialakult balhét. Múlt héten kedd délelőtt emlékezetes tömegjelenet volt ugyebár a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai épületénél. 

Nyakó a boltok vasárnapi zárvatartásának eltörlése érdekében akart népszavazási kezdeményezést benyújtani, de Erdősi Lászlóné négy másodperccel megelőzte néhány kopasz hathatós közreműködésével. Itt megnézheti a videót arról, hogy blokkolt Nyakó, és szavazhat arról, akadályozták-e a kopaszok a szocialista politikust.

Hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) részben helyt adott Nyakó kifogásának, amikor elítélte azt a csoportot, amely őt akadályozta állampolgári jogának gyakorlásában. Az NVB szerint a kopaszok viselkedése alkalmas a választási eljárás alapelveinek megsértésére, nem fogadható el az NVI székházában. De az NVI nem követett el jogsértést azon a délelőttön, és az NVB szerint Erdősi Lászlóné és kísérője sem követett el jogsértést.

Nyakó István azt mondta, hogy éppen ezt kifogásolta, hogy

múlt héten kedden az NVI nem tett semmit a lehetetlen állapotok felszámolására,

illetve hogy a másik beadványozó nem személyesen pecsételte le papírjait az időbélyegzővel, azt kísérője tette meg helyette. Az NVI irodájában ráadásul ő adta le először személyesen Pálffy Ilonának, az NVI vezetőjének az irományt, nem a másik beadványozó.

A Kúriának három napja van a felülvizsgálati kérelme elbírálására.

A kopaszok balhéja miatt rendőrségi vizsgálat is folyik. A népszavazás rendje elleni bűntett miatt mintegy húsz feljelentés érkezett a fővárosi főügyészségre, amely feljelentés-kiegészítést rendelt el. Annak lefolytatásával a főügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.