Hajnalka
-1 °C
15 °C

Vádat emeltek a biztosítási pénz miatt öncsonkító férfi ellen

2016.03.23. 08:52

Vádemeléssel zárul annak a nyírkátai férfinak az ügye, aki közel egymilliárd forintos biztosítási csalás miatt feküdt a vonat alá, írja a rendőrség.

Sándorról mi is beszámoltunk tavaly. A férfi 2014 júliusában a nyírcsászári vasútállomáson szándékosan bemászott egy mozgó vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, amely átment a lábán, ami miatt mindkét lába annyira megsérült, hogy mentőhelikopterrel történő kórházba szállítását követően azokat amputálni kellett.

Persze Sándor sem egy agyafúrt ember, merthogy:

  • 14 biztosítónál 29 fajta biztosítást kötött.
  • Már egy nappal azután, hogy a vonat levágta a lábait, szinte az összes biztosítónak elküldte a kárbejelentőt.

Mindegyik biztosítónak ugyanazt a mesét adta be, de a cégek hamar rájöttek, mire megy ki a játék. Sándor azt állította, üvegcserepeken csúszott meg, hanyatt zuhant éppen úgy, hogy lába a vonat alá szorult. Csakhogy januárban újrajátszották a nyírcsászári állomáson a balesetet, amiből kiderült, hogy az azóta felújított és megemelt peron jóval alacsonyabban feküdt, mint a sínkorona. De ha ez nem lenne elég, még a mozdonyvezető is azt vallotta, hogy a tükörből látta, amint a férfi a vonat elé ugrik. Bár a bizonyítékok ellene szólnak, Cs. Sándor tagad. Viszont 5-10 évet is kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja.

Sándor ügyét a rendőrség gazdasági bűnözés elleni főosztálya kezelte, az anyagot pedig vádemelési javaslattal küldi most meg az ügyészségnek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!