Olyan boldoggá tett a MÁV egy kisfiút, mint még soha senkit

2016.04.04. 08:57

Olyan megható történetet osztott meg egy anyuka az autizmus világnapján a Facebookon, hogy ezek után mindenki egy kicsit más szemmel fog nézni a sokat szidott MÁV-ra.

Katalinnak van egy 8 éves, Asperger-szindrómás kisfia, aki vonat- és fénysorompó-mániás. Sok száz alkotásából egy párat elküldött az anyukája egy levél kíséretében a vasúttársaság igazgatóságára, azt kérve, hogy ha akad rozsdás tárcsájuk, lámpájuk vagy táblájuk, amire már nincs szükségük, akkor selejtezzék le a kisfiának, Zéténynek, akinek nagy kincs lenne. Ezután olyasmi történt, amire még Katalin sem számított:

Nem kellett sokat várni, reagáltak a levelemre és legnagyobb meglepetésemre, pár telefonon történt egyeztetés után megjelent 5 MÁV-dolgozó teljes harci díszben és letelepítettek udvarunkban egy IGAZI! fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot. Mindezeket letakarva kellett egy napig Zéti elől elrejteni, mert tegnap kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!:) Ezúton is köszönet a MÁV-nak mert még most is hihetetlen számunkra, hogy ilyen hatalmas boldogságot szereztek a kisfiamnak!:)

A MÁV-osok a sorompóban kiiktatták az áramot, és elemesre alakították át, így Zétény saját kezűleg irányíthatja. Most pedig olyan boldog, hogy beköltözött a házi készítésű állomásépületbe, ott reggelizik, ebédel és vacsorázik.

Már csak sínpályás kis vonatszerelvényt kell valahonnan keresni, hogy teljes legyen a dolog, és hasonló vonatimádó gyerekeket meg tudjunk invitálni egy kis vonatozásra!:) Vannak még csodák és önzetlen, segítőkész emberek! Köszönöm, köszönöm, köszönöm!