A gyöngyösi önkormányzat is vizsgálódik a kislány halála miatt

2016.05.21. 07:39

Nemcsak a rendőrség, a megyei kormányhivatal és a gyermekjóléti központot magába foglaló gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, hanem Gyöngyös önkormányzata is vizsgálódik annak a másfél éves kislánynak az ügyében, akire holtan, csontsoványan találtak rá a mentők az otthonában május 12-én.

Gyöngyös Város Önkormányzata mint munkáltató a területi védőnő munkajogi vonatkozású tevékenységét vizsgálja, közölte az Index kérdésére Pifkó Tamás, a gyöngyösi polgármesteri hivatal sajtóreferense. 

A védőnő munkáját szakmai szempontból nem ők fogják megítélni. Szakmai kérdésekben a védőnői szolgálat felügyeleti szerveként a Heves Megyei Kormányhivatal hozhat megállapításokat, tették hozzá.

A gyermekjóléti központ egy volt dolgozója korábban arról beszélt az Indexnek, hogy a védőnő igenis jelzett, de hiába, pedig ő próbált tenni azért, hogy a veszélyben lévő gyerekeket kiemeljék a családból.

Ahogy korábban megírtuk, az ügyben már számos vizsgálat folyik:

  • A Heves Megyei Kormányhivatal május 13-án vizsgálatot indított a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal, mint I. fokú gyámhatóság tevékenységét illetően.
  • A Heves Megyei Kormányhivatal népegészségügyi hatáskörrel rendelkező Hatvani Járási Hivatala az ügy egészségügyi vonatkozású szakkérdései tekintetében szintén vizsgálatot folytat. A kormányhivatal azt ígéri: a vizsgálatok lezárása után, várhatóan jövő kedden, május 24-én tájékoztatást adnak azok megállapításairól.
  • Eközben zajlik a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ intézményi belső vizsgálata is az ügyben, közölte Maka Piroska.
  • A rendőrség emberölés gyanújával nyomoz és vette őrizetbe a szülőket.

Az önkormányzat által indított munkaügyi vizsgálat lezárulta után annak megállapításairól a sajtót tájékoztatni fogjuk, ígérte a gyöngyösi sajtóreferens.