Református általános iskola diákjai nyalogathatták a tejszínhabot meztelen táncoslányokról

2016.08.05. 10:12

A rendelkezésre álló adatok alapján a táncoslányok az öltözőben valóban levetkőztek, és lehetőséget biztosítottak a tejszínhab testükről történő elfogyasztására

idézi a 444.hu a rendőrségi jegyzőkönyvet, ami annak az ügynek a kapcsán készült, amelyben egy kézilabda-utánpótlástorna után egy református általános iskola 13-14 éves fiú diákjait két táncoslány szórakoztatta: meztelen testükre tejszínhabot fújtak, amit az általános iskolás fiatalok lenyalogathattak.

A Vasas Fáy utcai csarnokában rendezték meg 2013-ban a fiataloknak kiírt országos kézilabdatorna döntőjét, ahol az utolsó meccs után két csapatot táncoslányokkal lepett meg az öltözőben az egyik szülő: a győztes MKB Veszprém KC és az Endrődi Sándor Református Általános Iskola csapatát.

A tejszínhabos, táncoslányos műsor azonban a helyi református lelkész, Rásky Miklós szerint már sok volt, ezért a rendőrséghez fordult kiskorúak veszélyeztetése miatt. A rendőrség azonban elég megengedő volt a műsorral kapcsolatban, konkrétan arra jutott, hogy az inkább jó élmény volt a gyerekeknek.

A táncos mulatság célja a fiúk szórakoztatása, és nem az erkölcsi züllöttség elérése volt. Jelen esetben bár a táncoslányok műsora társadalmilag ugyan aggályos, a műsort megtekintő fiatalokban inkább élményt, mintsem érzelmi törést okozott

− idézi a cikk a rendőrséget. A rendőrség hozzátette: „A kor technikai fejlettségi szintje, az okostelefonokon, interneten elérhető – akár szexuális – tartalmak és a társadalmi gondolkodás enyhülése nyomán, a fiatalok mind testi fejlettsége, mind szexuális felvilágosultsága miatt a cselekmény társadalomra veszélyessége olyan mértékű, hogy bűncselekmény elkövetése nem állapítható meg.”

Így a lelkész feljelentését elutasították. A cikk hozzáteszi, ha a rendőrség szerint nem is, szakértők szerint megállhatott volna a kiskorúak veszélyeztetése ebben az ügyben. A szülők ugyanis rábízták gyereküket az edzőre, a veszélyeztetés pedig nemcsak szándékosan követhető el, hanem gondatlanságból vagy hanyagságból is. Ezt arra reagálva mondták, hogy a rendőrség az elutasító határozatában kiemelte, hogy az edző nem volt jelen az esetnél, és nem is tudta, hogy milyen típusú műsor lesz: „a táncos mulatságot a szó nyelvtani jelentésében értelmezte" – fogalmazott a rendőrség. A szakértők szerint ráadásul mivel 14 éven aluliakról volt szó, legalább egy megrovást kapnia kellett volna az edzőnek.

A lap úgy tudja, az eset után az intézményfenntartó, feljelentést tevő lelkészt lemondatták a lelkészi posztról, ő nem kívánt nyilatkozni. Utódja pedig szintén nem kívánt nyilatkozni az ügyről, de igazából semmiről sem. Az egyház kommunikációs osztálya pedig még csak nem is válaszolt a lapnak.