Blikk: Voldemort felesége két év alatt negyedmilliárdot keresett

2016.09.16. 06:53

Két év alatt százmilliós hasznot fialó céget  sikerült létrehoznia a zsarolási ügyben elhíresült fideszes képviselő, Mengyi Roland feleségének - írja a pénteki Blikk.

Mengyi Ramóna 2014 nyarán alapította egyszemélyes kft.-jét, a tanácsadással foglalkozó Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft-t, mely már az alapítása évében 13 milliós nyereséget hozott,

a következő évben pedig már megtizenháromszorozta a profitját, és 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált

A cégbíróságra beadott tag-gyűlési jegyzőkönyvből nem derült ki, hogy Mengyi felesége hány milliós osztalékot vett ki a cégből, mert üresen hagyták az erről szóló a rubrikát. Az viszont biztos, hogy a bankszámláján több mint negyedmilliárd forint, egész pontosan 254 millió 366 ezer forint, a házi pénztárban pedig 2,5 millió forint volt.

A Blikk szerint az anyagi szempontból üstökösszerű felívelés ellenére a papíron ingatlanközvetítéssel, vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó cég sok szempontból alig mutat életjeleket. A vállalkozás székhelyeként megadott zuglói családi házban például semmi sem jelzi azt, hogy itt található az Immosolutions Kft., noha a jogszabályok szerint fel kellene ezt tüntetni. A szomszédok Mangyi Ramónát is utoljára egy éve látták a helyszínen. 

Mengyi felesége egyébként a politikus életútjáról írt cikkünkben is előkerül. Az asszonyt már házasságuk előtt is agilis vállalkozóként ismerték, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Mengyi politikusi pályára állt. Mengyi Ramónának a kétezres években is voltak ingatlanközvetítő cégei, méghozzá a józsefvárosi Fidesz egyik alapítójával, Juharos Róberttel közösen. 

Ahogy arról írtunk, a Parlament hétfőn felfüggesztette a Voldemort néven elhíresült fideszes politikus mentelmi jogát, akit az ügyészség csalással és befolyással való üzérkedéssel vádol.