Azonnali hatállyal felmentették a regionális főigazgatót az M3-as buszbaleset után

D VAJ20161218013
2016.12.21. 21:25

Az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója azonnali hatállyal visszavonta az Észak-alföldi regionális igazgató vezetői megbízatását. Az indoklás nélküli visszavonás az M3-as autópályán bekövetkezett baleset után történt. Korábban ugyanis felmerült, hogy Pápai György is ott volt a baleset helyszínén.

Nemcsak az ő megbízatásába került a baleset utáni mentés, hanem Breitenbach Géza, az Észak-magyarországi Régió regionális igazgatójáéba, mert a Blikk szerint „egyikük sem végezte megfelelően a munkáját szombat éjjel, amikor a debreceni Grand Tours emeletes busza karambolozott az M3-mas autópályán”.

A lap szerint Breitenbach érkezett orvosként elsőként a helyszínre, de fura módon nem vett részt sem a betegellátásban, sem az irányításban, amiért fegyelmit is indítottak ellene.

Pápai azonban tagadja, hogy egyáltalán ott lett volna a régiójától 120 kilométerre történt balesetnél.

„Tehát eleve nekem nincs semmi közöm mindehhez. Természetesen ha szóltak volna, azonnal megyek, hiszen eddig is ott voltam a régiómban több balesetnél, újraélesztésnél, nekem ugyanis ez az életem, a hivatásom", mondta Pápai a Szabolcs Online-nak. Őszerinte Breitenbach aktívan részt vett a mentési munkálatokban.

Számomra teljesen érthetetlen, hogyan merült fel a nevem.

Azt megerősítette, hogy visszavonták a megbízatását, de levélben próbálja megtudni, hogy miért.