Megmakacsolta magát a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

2017.04.03. 08:39

Hiába cserélte le az ügyvédjét, az új védőjével sem akar együttműködni P. László, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja - írja a Magyar Idők. De a férfi nem csak az új ügyvédjével, Surdy Miklóssal, hanem a hatóságokkal sem akar együttműködni, ezért nem is tudják kihallgatni. 

Surdy Miklós korábban bíró volt. A lap emlékeztet rá, hogy alig három és fél hónapja hozta meg 17 éves büntetőbírói pályafutásának utolsó ítéletét a Budapest Környéki Törvényszéken – kerítés miatt ítélte el a vádlottakat első fokon – , március 1-jétől pedig Bodó Dániel ügyvédi irodájának munkatársaként dolgozik. 

P. László még február elején tett három napon át tartó beismerő vallomást, akkor még Brunner Tamás volt az ügyvédje. A gyanúsított akkor az elé tárt tárgyi bizonyítékok hatására megtört és beismerte:

  • ő látható a merénylet estéjén a helyszínen, a Teréz körút környékén és az elkövető menekülési útvonalán készült térfigyelőkamera-felvételeken;
  • övé volt az a hátizsák, amelyben a maga készítette pokolgépet a helyszínre vitte;
  • ő választotta ki a tetthelyet, valamint ő hozta működésbe a bombát, nem volt bűntársa;
  • a rendőröket találomra választotta ki. 

A Magyar Idők úgy tudja, a védő akkor döntött a szakításról, amikor P. László már vele sem volt hajlandó együttműködni. Arról is értesült a lap, hogy a fiatal férfi azt a neves ügyvédet is elutasította, akit édesapja akart megbízni a védelemmel, P. László azonban nem volt hajlandó aláírni a meghatalmazást. Ekkor jelentette ki, hogy már nem érdekli semmi, ítéljék akár életfogytiglanra a robbantás miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport