Fideszes képviselő a plakáttörvényről: Nyilvánvalóan ez most nem a törvények szerint történik

2017.06.23. 19:06

Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő arra a riporteri kérdésre, hogy egy pártfinanszírozást érintő kérdést miért feles törvénybe tettek bele, ezt válaszolta: 

Nyilvánvalóan ez most nem a törvények szerint történik.

Révész ezzel lényegében megerősítette azokat az ellenzéki bírálatokat, miszerint a Fidesz jogtipróan, illetve alkotmányellenesen járt el. Persze az is lehet, hogy nem ezt vagy nem így akarta mondani, de az tény, hogy a kérdésre ezt a választ adta. 

Révész Máriusz
Révész Máriusz
Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

Révész közvetlenül előtte többször is megpróbálta kikerülni, hogy a 24.hu riporterének kérdésére válaszoljon a parlament folyosóján, ezért többször nem arra válaszolt, mint amit kérdeztek tőle. A videót itt lehet megnézni.

Frissítés: Révész Máriusz cáfol

Szombat délután Révész Máriusz írt az Indexnek, hogy az ominózus mondat nem az elfogadott törvényre vonatkozott. Levelét itt közöljük:

Tisztelt Szerkesztőség!

A mai napon megjelent „ez most nyilvánvalóan nem a törvények szerint történik" című cikkük félrevezető. Én az egész, meglehetősen kaotikus interjúban a tiltott, burkolt pártfinanszírozásról beszéltem, és ez a mondatom is erre vonatkozott. A videót visszanézve kétségkívül könnyen félre lehet érteni ezt a mondatot. Írásban is jelezni szeretném, hogy azt kívántam megfogalmazni, hogy a Jobbik plakátkampánya, az nyilvánvalóan nem a törvények szellemében történik. Az interjú kivágott részében ezt, emlékeim szerint, egyébként ki is fejtettem. Köszönettel: Révész Máriusz

Az ügy előzménye a nap híre: a Fidesz erővel, de átnyomta a parlamenttel a plakáttörvényt, amivel azt akarja megakadályozni, hogy Orbán Viktor egykori barátja, a korábban a Fidesz gazdasági hátországot felépítő, majd fideszes hátszéllel oligarchává érett Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég a piaci árnál olcsóbban adja a plakáthelyeket a Jobbiknak.