Gulyás Gergely Lamperth Mónika hivatalát ajnározta

2017.06.30. 12:18
Levélben köszöntötte Gulyás Gergely Fidesz-alelnök a XV. kerületi dolgozókat, Lamperth Mónika jegyzőt és Hajdu László DK-s polgármestert a köztisztviselők napján, és megdicsérte őket a kiemelkedő színvonalú munkájukért. Ebben a kerületben indított fegyelmi eljárást pár napja a helyi Fidesz a polgármester ellen.

Gulyás Gergely, a Fidesz és a parlament alelnöke meglepő helyen ünnepelte volna a közszolgálati tisztviselők napját. Gulyás abba a XV. kerületbe látogatott volna, ahol a DK-s Hajdu László a polgármester, a kerületi hivatalt pedig Lamperth Mónika volt MSZP-s belügyminisztert vezeti jegyzőként.

Gulyás egy nem tervezett hivatalos külföldi utazás miatt lemondta a részvételt, ám a jegyzőnek és a hivatal dolgozóinak küldött azért egy dicsérő levelet. Az Indexhez is eljutott a levél, amelyet pénteken a dolgozóknak is ismertettek, és ebben Gulyás "kiemelkedő színvonalúnak" nevezi a kerületi munkát.

A megjegyzés azért érdekes, mert éppen a héten adott hangot a helyi Fidesz annak a véleményének, hogy nagyon nem mennek jól a dolgok Rákospalotán. A helyi Fidesz ugyanis pár napja elkezdte nagy erővel támadni Lamperthet, és fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen, mert nem hajtott végre két határozatot. Jövő kedden szavaz arról a képviselő-testület, elindul-e az eljárás, és a vizsgálat idejére felfüggesztik-e a polgármestert.

Gulyás a csütörtöki keltezésű levélben (tehát tudhatott már a fegyelmi kezdeményezéséről) viszont a magas színvonalú közszolgálatról írt, és a polgármesternek, a jegyzőnek és a dolgozóknak címzett köszöntésben úgy fogalmaz:

az önök munkája a központi és a helyi közigazgatás működőképességének bizonyítéka. 

Illetve: "köszönet a megbízható, kiegyensúlyozott, elkötelezett munkájukért". Ezek persze olyan közhelyek, amelyeket bármelyik köztisztviselői napon, bármelyik településen fel lehet olvasni, ám a helyi politikai helyzet miatt különlegesen hangzanak a Fidesz-alelnöktől.

Nem ez az első eset, hogy egy fideszes politikus gesztust gyakorol a Hajdu-Lamperth páros által vezetett kerület felé. Két évvel ezelőtt Lázár János,  a Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott előadást a kerületi munkatársak részére.