Ivott, drogozott, balesetet okozott, majd az égő kocsiban hagyta áldozatát

2017.09.18. 09:25

A győri ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben alkohol és speed hatása alatt kocsiba ült Győrben, majd balesetet okozott. A férfi a vétlen autóban ülő sofőrt az égő autójában hagyta, majd egy parkban elbújt.

A vádirat szerint a férfi kocsijával egy egy kanyarban átsodródott az út túloldalára, ahol ütközött egy másik autóval. A vétlen autó a szalagkorlátnak préselődött, a sofőr ajtaja beszorult, a motortérből pedig lángok csaptak fel. A vádlott ezt látva ahelyett, hogy a sofőr segítségére sietett volna, elszaladt egy közeli parkba. A sérültet egy szemtanú segítette ki a járművéből. A balesetben mindkét embernek 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek. A vádlottra a rendőrök és a tűzoltók hőkamera segítségével találtak rá a parkban.

Az ügyészség az elkövetőt három bűncselekménnyel: - segítségnyújtás elmulasztásának minősített esetével, - bódult állapotban elkövetett, - valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. A vádlott különös visszaesőnek minősül, mivel korábban súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt már szabadságvesztést szabtak ki vele szemben.