Súgtak a médiának, kirakták az ellenzéki képviselőket a ferencvárosi bizottságból

2017.10.05. 20:43

Visszahívta a városfejlesztési, városgazdálkodási és környezetvédelmi bizottságból Baranyi Krisztinát, az Együtt és Jancsó Andreát, az LMP képviselőjét a ferencvárosi képviselő-testület csütörtökön.

A testület MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a két képviselő semmibe vette a több évtizedes politikai szokásjogon alapuló kultúrát, amikor a sajtóval rendszeresen osztottak meg olyan, kontextusukból kiragadott félinformációkat, pontatlanságokat, amelyek félrevezették a kerület lakosságát és a szélesebb közvéleményt, annak ellenére, hogy minden releváns információ rendelkezésükre áll.

A testület azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy a képviselőknek fontosabb volt a kerület lejáratása annál, hogy az érintett ügyekben az önkormányzatiság keretei között próbáltak volna megoldást találni. Nehezményezte a testület azt is, hogy a kerületben élők érdekében végzett konstruktív, építő jellegű munka helyett politikai haszonszerzésre, pártjuk és saját ismertségük sajtóbeli építésére használták fel pozíciójukat.

Csütörtök este levelet küldtünk a ferencvárosi sajtófelelősnek, az alábbi kérdésekkel:

  • Melyik médiumról, mely cikkekről/riportokról van szó?
  • Önök azt állítják, félrevezető információt osztottak meg a sajtóval az ellenzéki képviselők, Ha pontosan informálták volna az újságírókat, Önök akkor is így döntöttek volna?

Amint válasz érkezik, közölni fogjuk. Az utóbbi időszakban egyébként a 444-en és a Magyar Nemzetben jelent meg nagyobb cikksorozat a ferencvárosi állítólagos visszaélésekről.