Hogy mi van az egymillió visszaküldött konzultációs íven? A sajtó nem tekintheti meg

2017.11.22. 17:18

Kizárólag Hadházy Ákos, az LMP képviselője nézhet rá a visszaküldött konzultációs ívekre csütörtökön, írja a 24.hu. Hadházy először októberben szerette volna megtudni, hogy kik nézik át, és dolgozzák fel a „Soros-terv" elleni konzultáció visszaküldött darabjait, amelyről Dömötör Csaba, a kabinetiroda államtitkára a múlt héten azt mondta, hogy már egymilliót visszaküldtek belőlük.

Hétfőn Rogán Antal propagandaminisztert kérdezte a parlamentben, hogy miképpen gondolják, hogy bárki hitelesnek fogja elfogadni a konzultációt, ha meg se lehet őket nézni. Kedden este aztán erre kapott engedélyt a csütörtöki napra.

Három helyre futnak be a visszaküldött konzultációs ívek: a Magyar Postához, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-hez és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-hez, írja a 24.hu.  A kabinetiroda „szoros menetrendet állított össze, fél ötkor várják a NISZ VIII. kerületi érkeztető központjában, háromnegyed óra múlva azonban már Zuglóban kell lennie a cég üzemeltetési telephelyén, majd egy újabb háromnegyed óra múlva ismét a VIII. kerületbe kell mennie, hogy bejuthasson a Kopint-Datorghoz". És azt is kikötötték, hogy csak ő nézheti, újságírókat nem vihet magával.

Hadházy nem érti, hogy így mi értelme, ha nem nyilvánosan, az újságírók előtt nézheti meg a kérdőíveket. És hogy miért nem munkaidőben kapott időpontot, amikor találkozhatott volna a válaszok értékelését végző személyzettel.