Pónival mentek lopni Nagykamaráson

2017.11.23. 11:40

Rablás miatt kezdeményezték egy 28 éves és egy 29 éves büntetett előéletű kevermesi férfi előzetes letartóztatását, akik még áprilisban lopni akartak egy nagykamarási házból, de végül rablás lett belőle - közölte a A Battonyai Járási Ügyészség.

A gyanúsítottak 2017. április 6-án, kora este egy póniló vontatta lovaskocsival jelentek meg egy nagykamarási családi háznál. A nyitott házból a lovaskocsira pakoltak egy gáztűzhelyet, egy puffot, és két zsák kukoricát 23 000 forint értékben.

A lopás közben a helyszínre érkezett a tulajdonos fia, aki tetten érte két férfit, és vitába keveredtek, hogy a kocsira pakolt dolgokat a gyanúsítottak megvették-e, vagy épp most lopják-e el.  A tulaj fia megfogta a kocsit húzó póni zabláját, hogy a rendőrség kiérkezésig visszatartsa őket. A vita közben az egyik gyanúsított a tűzhelyet és a puffot a kocsiról a földre rántotta, majd hogy el tudjanak menni, nyitott tenyérrel lökdösni kezdte a férfi vállait, aki erre elengedte a zablát.

Ekkor érkezett haza a tulajdonos férje, aki szintén megfogta a póni zabláját, ő is vissza akarta tartani a gyanúsítottakat, de ez nem sikerült, mert a kocsit hajtó gyanúsított az ostorral a csuklójára ütött, így el kellett engednie a zablát, a gyanúsítottak pedig a két zsák kukoricával elhajtottak.

Szökés, elrejtőzés veszélye, másrészt a bűnismétlés veszélye miatt rendelték el előzetes letartóztatásukat 30 napra. 

Arról nem szól az ügyészségi közlemény, hogy a póni milyen traumát szenvedett az eset során.