Elfogták a pásztói csecsemőgyilkost

2018.01.10. 06:14 Módosítva: 2018.01.10. 08:59

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 34 éves pásztói nőt, aki a napokban szülte meg gyermekét, majd megölte az újszülöttet, közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra hivatkozva az MTI.

Az eljárás hétfő este indult, amikor Pásztó belterületén egy újszülött testrészét találták meg. Rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 34 éves helyi lakost.

A jelenlegi adatok, valamint az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a nő a napokban szülte meg gyermekét, akit ezt követően megölt. A nőt őrizetbe vették és indítványozzák előzetes letartóztatását.

A Bors - amelyik először írt az esetről - tudni véli, hogy a csecsemő egy helybéli, háromgyerekes családanya negyedik babája volt. H. Mónika azonban eltitkolta terhességét a családja előtt, ami a lap szerint nem volt nehéz, mivel molettebb testalkatú. A csecsemő többi testrészét még nem találták meg a rendőrök.

Nemrégiben pszichológus, szociológus és kriminológus segítségével próbáltuk körüljárni, hogy mi késztethet arra egy anyát, hogy titokban tartsa terhességét és meggyilkolja újszülöttjét. Erről szóló cikkünket itt olvashatja