A népegészségügyi központ vizsgálatot indított a szemsérült kisfiú kálváriájának ügyében

2019.04.27. 10:01

Egy gyermek elesett, egy bot megsebesítette a szemét, a szülők mentőt hívtak. A mentők az ügyeletes kórházba vitték, ahol nem volt eszköz a gyerek biztonságos altatásához, ami ahhoz kellett volna, hogy pontosan meghatározzák, mennyire komoly a sérülés, milyen sürgős a beavatkozás. A mentősök ezután a SOTE szemklinikára vitték a gyereket, ami aznap nem volt a sürgősségi ügyeletre kijelölt intézet, és normális esetben csak akkor fogadták volna a gyereket, ha azt az előző kórház megvizsgálta volna és beutalóval érkezik ide. Végül megvizsgálták, és másnapra írták ki műtétre. 

A történetet persze nem ennyire egyszerű, a szülők által elmondottak és a két kórház közleménye nem mindenben fedte egymást, ráadásul az egész történetben további szereplők is felmerültek: a 444.hu cikke eleve azt írja, hogy végül további két kórház szakemberei is bevonásra kerültek, illetve, hogy a mentősök feladat sem túl egyszerű ilyen esetekben.

Ami viszont biztosnak tűnik: az egykori ÁNTSZ utódja, a Nemzeti Népegészségügyi Központ  a Népszavának azt írta , április 26-án, pénteken vizsgálatot indítottak az ügyben. A lap hozzáteszi, a válaszból nem derül ki, hogy mi is a vizsgálat célja, illetve határideje. Először az Emminek írták kérdéseiket a laptól, de a minisztérium irányította őket a központhoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport