26 órás késéssel értek haza a Tunéziában rekedt magyar utasok

2019.07.01. 10:41

Csak vasárnap éjjel, fél 1 körül, 26 órás késéssel ért Budapestre a második magyar csoport, amelyik Tunéziában ragadt a nyaralása végén. Egy másik, valamivel szerencsésebb csapat, mint megírtuk, „csak" 18 órát várt a tunéziai reptéren, mire szombaton végre felszállt a gép –hangzott el az állami média hírműsorában.

A Tunisair tunéziai légitársaság szerint műszaki hiba miatt nem tudott időben felszállni a gép. A csúszás miatt azonban azok az utasok sem tudtak elindulni a befizetett nyaralásra, akik ugyanezzel a géppel repültek volna Tunéziába. Közben szombaton a Tunisair újra és újra későbbre tolta az indulás időpontját. Sokan egész éjjel a reptéren várakoztak.

Az utazást szervező iroda vezetője azt mondta: mindent megtesznek, hogy képviseljék az utasok érdekeit.

Amennyiben kárigény érkezik be hozzánk, akkor továbbítani fogjuk a légitársaság felé és, amint megkapjuk a választ, akkor természetesen tájékoztatjuk az utasokat, mondta az állami televízióban Füri Mihályné, a Kartago Tours cégvezetője.

Péntek este mi is beszámoltunk arról, hogy körülbelül 100-120 magyar utas rekedt hosszú órákra Tunéziában, mert műszaki hiba miatt nem szállt fel a gépük, és nem is küldtek étük másikat. Az utasok többsége a Kartago Tours szervezésében utazott ki, és a Tunisair járatával jött volna haza.

Az első csoport valójában 16 órás várakozás után jutott haza, és nem sokkal később derült csak ki, hogy nem az összes, Tunéziában rekedt utasról van szó.

Az utóbbi időben több hasonló eset is történt, ebben a cikkünkben azt szedtük össze, hogy mit tehet, ha törlik a repülőjáratát.