Rendőri csúcsvezető ellen nyomoznak, egy ezredesnő jelentette fel

2019.09.09. 07:44

Az ORFK ezredese bántalmazás miatt feljelentést tett felettese, egy vezérőrnagy ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) eljárást indított – írja a Népszava.

A lap szerint az ezredesnőnek „magánéleti kapcsolata volt” munkahelyi felettesével, aki vezérőrnagyi rangban a rendőrség csúcsvezetéséhez tartozik. A nő állítja, hogy a kapcsolatot a férfi kezdeményezte. A nő állítja, egy idő után elege lett a szeretői státuszból, és bejelentette a szakítást. Elmondása szerint a férfi nem volt hajlandó elfogadni, hogy véget ért a kapcsolatuk. Hónapokon keresztül zaklatta, fenyegette. „K...a anyád!”, „Szétb...om az agyad, te szemét!” – sorolta az ezredes a Népszavának, hogy milyen trágárságokat vágott a fejéhez a vezérőrnagy.

Kisebb fizikai inzultusok korábban is előfordultak, de július 30-án már fájdalmas és látható nyomai maradtak a tettlegességnek. A délutáni órákban az „irodájában először verbálisan, majd testileg bántalmazott, megütött, a karomat szorította, lökdösött” – állítja a nő. Aztán a férfi utánament a folyosóra, ütötte és rángatta a nyakát, a lábára taposott.

„Ezt már nem tudtam tolerálni, bármennyire is lojális és elkötelezett vagyok a szervezet iránt” – indokolja az ezredes, miért vetetett fel látleletet a testén látható kék-zöld foltokról, „nyolc napon belül gyógyuló” sérüléseiről. A látlelet szerint a fejen és a nyakon, a bal alkaron és karon, a jobb lábon és a bal lábszáron volt zúzódás.

Az ezredes próbálta házon belül rendezni az ügyet. Az esetet augusztus 6-án, a szolgálati út betartásával jelentette Balogh János vezérőrnagynak, az országos rendőrfőkapitánynak. Eljárás indítása helyett azonban őt, a bántalmazás elszenvedőjét mozdították el: augusztus 7-től ideiglenes jelleggel „átrendelték” más szervezeti egységhez.

A Népszava megkereste az ügyben az ORFK-t, ahonnan azt a választ kapták, hogy „jól érzékelhető módon egyoldalú és eltorzított információk jutottak a szerkesztőség birtokába”. A lapnak adott rendőrségi válasz a „leghatározottabban visszautasította”, hogy az országos főkapitány elmulasztotta volna a jogszabályokban előírt intézkedési kötelezettségét, ugyanakkor javasolta: „a pártatlan és a senkit sem sértő tájékoztatás érdekében” forduljanak a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Ezt meg is tette a Népszava.  „Megkeresésére tájékoztatom, hogy az ügyben alárendelt megsértésének vétsége és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen nyomozás van folyamatban. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt" – írta a KNYF a lap megkeresésére.